Un foc d’origen elèctric calcina totalment un pis al centre d’Encamp

L’ocupant de l’habitatge on s’han originat les flames i les propietàries de l’edifici, que viuen a sobre, han hagut de ser ateses pels sanitaris per una lleu inhalació de fum

https://www.youtube.com/embed/HGvwCuW8Yrk

Un incendi molt probablement d’origen elèctric ha calcinat completament un pis de la cinquena planta de l’immoble situat al número 5 de la cèntrica avinguda François Mitterrand d’Encamp. L’ocupant del pis i les propietàries de l’edifici, mare i filla que viuen a l’àtic, just sobre un s’han originat les flames, han hagut de ser ateses pels sanitaris per una lleu inhalació de fum. Tots els veïns que hi havia en aquell moment a l’immoble han estat desallotjats inicialment però podran tornar-hi a dormir, a excepció de l’home l’apartament del qual ha quedat destrossat.

Els bombers han rebut l’avís poc abans de 3/4 de 7 de la tarda. Cap a Encamp s’hi han desplaçat dos vehicles -un d’incendi i un de salvament amb escala aèria- del parc d’Andorra la Vella i dos més -un d’ells una ambulància- de la caserna de Canillo. Segons que ha explicat el cap de guàrdia del cos, David Micó, el foc ha estat complicat d’extingir perquè tenia “molta càrrega”. Hi havia, parlant planerament, força trastos en un apartament molt petit i que haurà de sotmetre’s a importants reformes de tot tipus per poder tornar a ser habitable.

Tot i que l’entrada principal de l’immoble és a la cèntrica avinguda encampada, entre una farmàcia i un supermercat, les flames s’han pogut veure per la part posterior de l’edifici, on dóna, entre altres, el balcó del pis malmès, el cinquè primera. El foc s’ha deixat veure hi molt pel balcó del pis calcinat, a la placeta de l’Oros. L’home que ocupava el pis ha tancat la porta -fet ressaltat en positiu pels bombers- i ha pogut sortir pel seu propi peu. Segons testimonis presencials, les dues dones que viuen al sisè haurien inhalat lleument fum en baixar per l’escala tot marxant.

desplegament
Desplegament del cos de salvament i extinció d'incendis. Gabriel Pérez

Tots els veïns que hi havia a l’immoble en el moment dels fets han estat evacuats per prevenció. Però com ha explicat el cap de guàrdia dels bombers, aquesta mateixa nit, tots els ocupants, excepte els del pis cremat, podran tornar, si no hi ha cap incidència més en les properes hores, podran tornar als seus domicilis, que no ha tingut cap mena d’afectació ni directament pel foc, ni per les altes temperatures que s’hagin acumulat durant una estona a l’immoble ni pel fum.

L’incendi, segons Micó, s’hauria originat a la cuina i, després, s’hauria anat propagant per la resta d’estances d’un dels pisos més petits de tot l’immoble. Malgrat que el cap de guàrdia dels bombers ha preferit no parlar de les causes del sinistre, testimonis presencials han assegurat que l’ocupant de l’habitatge malmès ha explicat mentre sortia que de cop i volta ha sentit un ‘xispasso’ procedent de la televisió, ha començat a fumejar i d’aquí a prendre en flames el domicili.

A banda de les diverses dotacions dels bombers, tant de vehicles escala com d’incendi i les ambulàncies, fins al lloc dels fets també s’hi han desplaçat diferents patrulles de la policia, que han precintat l’immoble, i agents del servei de circulació d’Encamp, que ha tallat la via i s’ha encarregat de regular el trànsit mentre diverses curiosos observaven els treballs. La cònsol major encampadana, Laura Mas, també s’ha acostat fins al llocs dels fets.

Etiquetes

Comentaris

Trending