Empresonat un home acusat de mal tractes i abusos als seus dos fills adolescents

El processat va ser detingut aquest dijous igual com la mare de les dues presumptes víctimes, de les quals té la custòdia, i que ha quedat en llibertat provisional després de passar a disposició judicial

Un cotxe policial accedint a l'aparcament soterrani de la Seu de la Justícia.
Un cotxe policial accedint a l'aparcament soterrani de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Un home resident de 48 anys ha ingressat aquest vespre al centre penitenciari acusat de propinar mal tractes i abusos als seus dos fills adolescents. També havia estat arrestada la mare dels menors, de 17 i 15 anys actualment, a qui se li atribuïa un presumpte rol d’encobridora. Hores d’ara i després de declarar davant el batlle encarregat del cas la dona, de 42 anys, hauria quedat en llibertat provisional.

Els investigadors de la policia feia almenys un mes que estaven investigant l’afer. Els fets, segons algunes fonts, no serien recents però sí que havien estat presumptament intensos durant una etapa. El fet que la parella estigui separada i que els menors -noi i noia- visquin habitualment amb la mare i només puntualment vagin a casa del progenitor hauria fet que no s’hagués d’actuar amb la urgència d’altres ocasions. Això no resta força a la suposada gravetat dels fets.

Els fets de què s’acusaria l’ara empresonat, la datació dels quals no s’ha pogut precisar, serien tocaments a la noia, de 15 anys, i mal tractes físics, agressions, cap al noi, de 17 anys

En tot cas, i com sol ser habitual en aquests casos, han transcendit pocs detalls de l’afer alhora que s’evita donar elements referents, per exemple, a la parròquia de residència ja sigui de les víctimes o dels implicats arrestats. Les detencions s’haurien produït aquest dijous a primera hora de la tarda després que la Batllia ho autoritzés. I és que la investigació, que s’hauria iniciat arran de les explicacions, de les confessions del noi, ja estava judicialitzada.

Segons les fonts judicials consultades, els fets de què s’acusaria l’home ara empresonat, la datació dels quals no s’ha pogut precisar, serien tocaments a la noia i mal tractes físics, agressions, cap al noi. De fet, conscient del comportament patern, l’adolescent intentava sempre que podia no deixar mai sola la seva germana si hi havia la presència del progenitor. La instrucció de la causa, en principi, hauria de continuar.

Comentaris (7)

Trending