Empresonat un home que acumulava diverses advertències per violència de gènere

Convivint amb l’exparella tot i tenir una prohibició d’entrada en contacte amb la dona, aquest dilluns va ser detingut després de sacsejar-la i colpejar-la una vegada més

Una vista del centre penitenciari des de la Seu de la Justícia.
Una vista del centre penitenciari des de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

La Batllia ha enviat a la presó un home de 31 anys que va ser detingut aquest dilluns al matí després d’una nova batussa amb la seva ex-parella, amb la qual encara convivia tot i tenir una ordre vigent i expressa d’entrada en contacte amb la dona. La reiteració d’episodis violents i el fet de no respectar les directrius judicials haurien estat determinants perquè l’home hagi acabat condemnat en ferm i ingressat al centre penitenciari.

La detenció, segons que ha confirmat diverses fonts, va succeir aquest dilluns poc abans de les 9 del matí, després que la parella, formalment trencada però convivent sota el mateix sostre, mantingués una nova discussió que va passar de les paraules a les mans. L’home hauria sacsejat la dona i li hauria propinat algun cop a l’espatlla. Alertada la policia, s’hauria arrestat l’agressor, entre altres coses, per les diverses advertències que acumulava per violència de gènere.

L’home, amb diversos antecedents també vinculats a consum d’estupefaents, va ser posat a disposició judicial a primera hora de la tarda i a la nit es va decretar el seu empresonament, via judici ràpid. El problema de l’habitatge, amb un encariment sostingut i intens els darrers temps, agreuja encara més situacions com aquestes, malgrat que l’Altaveu no ha pogut confirmar que sigui el cas.

Però quan hi ha un trencament afectiu o emocional i el trencament, alhora, no es pot fer efectiu a nivell de convivència per una qüestió de no poder aconseguir una nova llar en condicions, la tensió, el neguit i les situacions d’enfrontament solen créixer, segons que han reconegut diverses fonts, que han admès també que si no hi ha més fractures sentimentals consumades és per la qüestió de l’habitatge.

Comentaris

Trending