L’empleat d’un centre comercial roba desenes de mòbils de gama alta aprofitant contrasenyes alienes

El treballador havia estat acomiadat fa pocs dies, però aquest dijous va tornar a l’establiment i els responsables van advertir la policia, que el va detenir; el jove s’hauria quedat dispositius per valor de 60.000 euros o més i els venia

Productes de telefonia en l'establiment afectat per l'actuació del dependent ara acomiadat i detingut.
Productes de telefonia en l'establiment afectat per l'actuació del dependent ara acomiadat i detingut. ARXIU

Un fins fa poc empleat d’un centre comercial d’Andorra la Vella va idear una operativa, aprofitant els codis de venda d’altres treballadors, per aconseguir sostreure durant setmanes i de mica en mica algunes desenes de mòbils de diverses marques i models, però sempre de gama alta, que després revenia, per exemple, aprofitant plataformes electròniques. El dependent, de 23 anys, s’hauria quedat dispositius per valor de compra de 60.000 euros o més.

Com que els responsables de l’establiment tenia la mosca rere l’orella van decidir acomiadar el treballador fa pocs dies. Ja hi havia molts elements, però, segons que han explicat sense entrar en detalls fonts properes al centre comercial, que feien pensar que el dependent s’havia anat quedant mòbils. Malgrat haver estat despatxat, i per motius que no han transcendit, l’exempleat es va tornar a presentar aquest dijous a les dependències comercials.

Sospitant que potser anava a fer una de les seves o que pretenia recuperar algun altre dispositiu que ja havia ‘reservat’, sense pagar, és clar, fent servir encara l’operativa que va idear, els responsables de l’establiment van posar-se en contacte amb la policia, que va enviar una patrulla fins al centre comercial. Davant les evidències, i en certa manera també la confessió del jove, els agents van procedir a la detenció de l’exempleat.

Entre els encarregats de la botiga i els experts en delictes contra el patrimoni de la policia, probablement durant el dia d’avui, s’hauria d’acabar de determinar el valor del perjudici, abans de posar l’arrestat a disposició judicial i posteriorment, molt probablement, ingressar al centre penitenciari

L’arrest es va dur a terme poc abans de les 5 de la tarda en les dependències empresarials mateix. Durant la tarda d’ahir i aquest matí almenys, segons les fonts, s’haurà d’acabar de confeccionar el dossier policial abans de posar el jove acusat d’un delicte contra al patrimoni a disposició judicial. Una de les qüestions que quedava per resoldre, segons les fonts empresarials consultades, era acabar de determinar el valor del perjudici.

I és que inicialment es calculava que podia ser de no menys de 60.000 euros. Però calia fer un repàs més exhaustiu, comprovar els moviments dels darrers temps mentre el jove va estar treballant a l’establiment, i sumar el que escaigués, per la qual cosa les mateixes fonts han indicat que probablement el perjudici serà superior. El fet que l’ara detingut hagués reconegut almenys una part dels fets hauria permès també identificar tant el sistema que emprava -que les fonts consultades no han volgut detallar per no donar idees a tercers- com fins a la data que calia remuntar-se per analitzar l’esmentat perjudici.

Segons les fonts, per molt que aquest dijous l’exdependent hagués intentat fer alguna maniobra il·lícita com hauria pogut estar fent durant temps, ja no hauria estat possible. De fet, les fonts consultades no van descartar que, com aquell que diu, se l’hagués pràcticament enganxat ‘in fraganti’ i d’aquí que s’hagués donat pràcticament per la pell. Molt probablement, una vegada a disposició judicial, el batlle de guàrdia acabarà decidint l’empresonament de l’arrestat.

Un dels elements que podria apaivagar lleugerament la situació -que no vol dir que eviti l’empresonament eventual del jove- és que l’antic dependent del conegut centre comercial de l’avinguda Meritxell, pugui satisfer la responsabilitat civil. És a dir, que pugui abonar la quantitat furtada. Però hores d’ara sembla complicat.

Excompanys consultats han explicat que el jove portava un nivell de vida superior al que els seus ingressos aparentment li haurien de permetre i han reconegut al tomb de la seva detenció que no guardava pràcticament cap dels mòbils sostrets ni els diners que n’havia aconseguit de les seves vendes. A partir d’aquí, però, les fonts consultades no han pogut indicat en què hauria invertit els ‘beneficis’ que havia obtingut de la venda dels dispositius telefònics que, com una gota malaia, havia anat fent ‘desaparèixer’ de la botiga.

Comentaris (25)

Trending