Detingut després d’una persecució per mirar d’evitar un control i intentar atropellar els agents

L’arrestat a primera hora de la matinada de dissabte és un no resident de 26 anys que va donar 1,23 grams d’alcohol per litre de sang; per alcoholèmies positives hi ha hagut catorze detencions més durant la setmana passada

Despatx central de la policia.
Despatx central de la policia. Toni Solanelles

Un home no resident de 26 anys va haver de ser detingut a primera hora de la matinada de dissabte després que els agents que li havien indicat que s’aturés per dur a terme un control rutinari d’alcoholèmia haguessin de sortir corrent a empaitar-lo atès que no només va fer cas omís de la senyalització dels agents sinó que aquests es van haver d’apartar com van poder. En cas contrari haurien estat probablement atropellats per l’infractor.

Aquesta és una de les quinze detencions per alcoholèmia positiva penal que hi va haver la setmana passada, la més rellevant de la qual, per l’índex d’alcohol en sang seria la d’un resident de 40 anys que divendres a la nit va acabar donant 2,07 grams d’alcohol per litre de sang. En aquest cas se’l va controlar després que una patrulla observés com el conductor d’un vehicle feia tot un seguit de maniobres estranyes.

En relació amb la persecució, la detenció es va acabar duent a terme quan passaven sis minuts de la 1 de la matinada de dissabte. En el decurs d’una parada de circulació, l’interessat, un no resident de 26 anys, fa cas omís de les indicacions dels agents per aturar-se. Accelera el seu vehicle de forma brusca, motiu pel qual els agents interventors s’han d’apartar de la seva trajectòria per evitar ser atropellats. D’immediat s’inicia una persecució i s’intercepta finalment el vehicle.

En el control d’alcoholèmia, l’arrestat, ja identificat i informat que quedaria detingut, va donar un índex d’1,23. A banda de l’alcoholèmia positiva, a aquest detingut se l’imputa també un delicte de conducció temerària i caldrà veure fins a quin punt jurídicament se’l pot responsabilitzar d’alguna infracció més per la seva reacció vers els agents que estaven duent a terme el control.

També la matinada de dissabte, en aquest cas a 1/4 de 5,  es va detenir un resident de 19 anys, pel seu refús a sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia, alhora ser li van atribuir els delictes d’injúries i resistència greu a funcionaris de policia en l'exercici de llurs funcions. Durant un control, l’interessat va rebutjar sotmetre’s a la prova de l’alcohol i, a més a més, va reaccionar de manera desproporcionada vers els agents interventors.

Comentaris

Trending