El cotxe del xoc mortal d’Ordino va envair el carril contrari i es va encastar contra el motorista

El conductor, de 20 anys i veí de la parròquia, va donar negatiu al control d’alcoholèmia però va ser detingut per un delicte d’homicidi per imprudència i aquest diumenge passarà a disposició judicial

Agents de la policia revisen el vehicle després de l'accident.
Agents de la policia revisen el vehicle després de l'accident.

El jove conductor implicat en el xoc d’Ordino, veí de la parròquia, va perdre el control del cotxe que pilotava i es va encastar contra el motorista holandès que va acabar perdent la vida. Els especialistes en accidents de trànsit de la policia estan estudiant els motius pels quals el pilot del Fiat Panda, de 20 anys, hauria envaït el carril contrari. En tot cas, el noi, detingut poc després del sinistre, va donar negatiu en el control d’alcoholèmia.

En la zona on va succeir l’accident, a 2/4 de 9 del vespre, hi ha un doble carril de circulació en direcció a Andorra la Vella i un altre que puja cap a Sornàs i la Cortinada. Sol ser un tram on se circula a velocitats que excedeixen el màxim establert. En el moment del xoc la calçada estava molla. I és que durant bona part del dia va estar plovent. El cotxe es dirigia en direcció al centre d’Ordino i, per tant, en direcció Andorra la Vella mentre que la Ducati pilotada per un ‘motard’ holandès que formava un grup d’amants de les motos que passaven pel Principat de turisme es dirigien cap a la Cortinada.

Els sanitaris atenent el motorista ferit.

Relacionat

Detingut el conductor del cotxe que ha impactat contra el motorista holandès mort a Ordino

Arran del xoc, i en un element que va agreujar molt la situació, tant la moto com el seu conductor es van estampar contra la barana que protegeix la voravia, al lateral dret de la carretera mirant-la en direcció nord. Va ser allà on es van fer les maniobres per intentar reanimar el ferit. Però va ser impossible i malgrat que es va arribar a baixar el motorista a l’hospital, on va arribar tècnicament mort, malgrat que se li van aplicar més maniobres que van resultar infructuoses.

Vista la situació, es va acabar detenint el jove conductor per un delicte d’homicidi per imprudència. En les properes hores hauria de passar a disposició judicial i a no ser que hi hagi elements que fins ara no han transcendit, a banda de la retirada del carnet de conduir i alguna mesura més no es preveu que es dicti el seu empresonament provisional. El d’aquest dissabte a Ordino, a prop del pont de Sornàs és, per sort o desgràcia, el primer accident mortal que hi ha a la xarxa viària del Principat aquest 2021.

Comentaris (15)

Trending