Intervenció urgent per desbloquejar el traçat del torrent del Prat de la Solana

Havia quedat taponat i els tècnics de l'empresa contractada per Govern i el comú de la Massana treballen amb rapidesa per la previsió de més tempestes

Intervenció aquest dimecres al torrent del Prat de la Solana.
Intervenció aquest dimecres al torrent del Prat de la Solana. COMU DE LA MASSANA

Els tècnics de l'empresa contractada per Govern i els operaris del comú de la Massana treballen aquest dimecres a la tarda a la zona del Prat de la Solana, per desbloquehar el torrent que havia quedat bloquejat a causa de la forta tempesta de dissabte. La cònsol menor, Eva Sansa ha explicat que "la intervenció s'havia de fer de manera urgent, ja que preveien més precipitacions".

Des del comú de la Massana s’havia  urgit a Govern, igual que han fet els veïns, perquè tiri endavant les actuacions necessàries per netejar i garantir la seguretat al torrent que el passat dissabte es va desbordar i va provocar importants destrosses a un dels edificis del Prat de la Solana, prop d’Erts. Des de la corporació es va compartir la preocupació dels inquilins i entenien que l’executiu havia d’agilitzar al màxim possible els treballs. Més davant la previsió de noves pluges de cara als pròxims dies.

Els veïns de l’edifici, on aquest dimecres es fan les tasques de neteja de l’aparcament inundat, encara es mostren preocupats. Especialment aquells propietaris dels pisos a la planta baixa, els més afectats per la torrentada. Dos d’ells encara tenen a les seves terrasses una important acumulació dels residus arrossegats i d’aigua estancada, sense que ningú els hagi aclarit encara qui els ha d’enretirar.

Els danys són encara ben visibles a la terrassa del pis.

Relacionat

Por a una nova torrentada

Des de la corporació s’havia instat a l’executiu a donar una resposta més ràpida a la situació. S’ha mogut “cel i terra” perquè es tenia la sensació que “s’ho estaven agafant molt amb calma” quan l’actuació era “urgent”. Des del Govern s’hauria apuntat que es volia seguir el procediment legal habitual per a contractacions que requereixen celeritat. I això suposa demanar directament tres pressupostos.  La pressió ha tingut efecte.

Segons han explicat alguns veïns, els treballs continuaran aquest dijous amb una de les tasques més importants però, també, més delicades. Toca retirar el material acumulat a les terrasses. I es farà a mà, amb poca maquinària. El motiu, cal ser curós ja que el pes genera dubtes sobre si pot haver afectat el sostre del pàrquing. Hi ha certa por que pugui cedir i provocar encara més desperfectes.

Comentaris (12)

Trending