Els comerciants de l’avinguda Príncep Benlloch respiren alleujats per la detenció de dos ‘lladres’

La policia atribueix sis furts amb força a l’home i la dona detinguts aquest dimarts als Cortals d’Encamp, que tindrien necessitat de diners immediats per poder sufragar l’addicció, almenys d’ell, a les drogues

El supermercat de fruita va rebre la visita dels lladres la matinada de dissabte a diumenge.
El supermercat de fruita va rebre la visita dels lladres la matinada de dissabte a diumenge. ALTAVEU

Els comerciants de l’avinguda Príncep Benlloch d’Andorra la Vella respiren lleugerament alleujats una vegada ha transcendit la detenció de l’home, de 41 anys, i de la dona, de 48 anys, als quals se’ls atribueixen els darrers furts amb força que s’han comès al barri. No obstant això, encara quedaria per aclarir, suposadament, l’atac al titular d’un local de restauració de la zona, que se l’hauria anat a esperar personalment per atracar-lo. Aquest fet d’entrada no s’imputa a cap dels dos detinguts, malgrat que al barri es considera que podria ser el mateix detingut.

Hores d’ara, segons que ha pogut saber l’Altaveu, als detinguts, en major o menor grau d’implicació, se’ls atribueixen sis furts amb força, un dels quals no els hauria reportat cap ‘benefici’ atès que no el van poder consumar. Seria el primer, en una farmàcia de la zona de Clara Rabassa, que no és la primera vegada que rep la visita de lladres. Com que el primer cop no va acabar de funcionar, s’hi hauria tornat aquest divendres passat i sí que s’hauria consumat. El dany global causat seria de 4.000 euros. 

Alguns dels furts haurien afectat establiments de l'avínguda Príncep Benlloch.

Relacionat

Detinguda una parella acusada de cometre diversos robatoris al centre històric d’Andorra la Vella

També s’hauria pogut perpetrar del tot el furt amb força a un supermercat de fruita de la mateixa avinguda. En aquest cas va ser la matinada de dissabte a diumenge i els desconeguts -qui va accedir a l’establiment seria un home sol que anava cobert amb el vestit- van aconseguir endur-se les dues caixes registradores de què disposava l’establiment. Amb el fons de caixa per al canvi que s’havia deixat la nit anterior a les dues màquines. Encara abans hauria furtat en una botiga de material de papereria en aquest cas a Escaldes. Com a mínim aquestes quatre accions, se’ls imputa als dos detinguts.

Diverses fonts comercials de la zona de Príncep Benlloch i per extensió de tot el centre històric d’Andorra la Vella admeten que hi ha neguit i preocupació. De fet, s’haurien ajuntat els furts de l’hamburgueseria amb aquests altres. El fet que s’hagi pogut aclarir l’autoria de tot plegat hauria comportat un cert grau de tranquil·litat al comerç del barri, en espera que s’aclareixi l’atac a l’empresari de la restauració a qui s’hauria anat a buscar a ell personalment.

Aquest dimarts mateix, per exemple, no hauria pogut arribar a declarar davant els policies que el van detenir perquè entre el neguit de la situació i la crisi d’abstinència que va tenir va haver de ser traslladat d’urgència a l’hospital

Els dos detinguts, especialment l’home, de 41 anys i amb nombrosos antecedents policials i penals, tindrien notables problemes d’addicció. De fet, probablement l’home consumiria droga a diari i necessitaria un mínim de diners per poder adquirir la dosi necessària. Això seria el que l’hauria empès, en alguna ocasió mig a la desesperada, a cometre els furts, amb la intenció d’aconseguir o bé producte substitutiu de la droga que li cal o diners per obtenir-la.

Aquest dimarts mateix, per exemple, no hauria pogut arribar a declarar davant els policies que el van detenir perquè entre el neguit de la situació i la crisi d’abstinència que va tenir va haver de ser traslladat d’urgència a l’hospital. Suposadament aquest dimecres ja hauria d’estar en condicions, s’hauria de poder elaborar el dossier corresponent i, finalment, posar-lo a disposició del batlle que pertoqui.

Com que aparentment l’home estava a l’espera de ser ingressat, justament, per poder seguir un tractament de deshabituació de la droga, és probable que es demani a la Batllia que se substitueixi qualsevol possible mesura d’internament penitenciari per una mesura d’internament forçós en un centre per desenganxar-se de la droga. Aquesta circumstància, però, no està clara hores d’ara i tampoc és segur que hi hagi la via legal per dur-la a terme vist els problemes que hi ha amb els internaments forçosos si, eventualment, hagués de ser fora del país.  

Comentaris (2)

Trending