Cigars purs i diners a mansalva

La guàrdia civil i inspectors de l’Agència Tributària controlen i detenen a la duana un ciutadà xinès que pretenia accedir a Espanya des d’Andorra amb maletes carregades de tabac i bitllets amagats sota el seient del copilot del cotxe

Material comissat a la duana.
Material comissat a la duana. GUÀRDIA CIVIL / AGÈNCIA TRIBUTÀRIA

Es negava sí o sí a obrir les maletes. De fet, tenia pressa a passar el tràmit de la duana. No s’esperava que els agents de la guàrdia civil serien més pacients i tossuts que ell. I així va ser com la guàrdia civil i inspectors de l’Agència Tributària van descobrir un ciutadà xinès que, carregat de cigars purs i de diners, pretenia accedir a Espanya des d’Andorra. Amb maletes carregades de tabac i bitllets amagats sota el seient del copilot del cotxe.

Tot plegat va ser dijous a la tarda. Un Volkswagen Touran ocupat per tres persones accedia a la duana pel carril de ‘res a declarar’. El conductor es feia l’orni. Però sospitant els agents que hi podia haver alguna activitat il·lícita al darrere, van fer aturar el vehicle. Els ocupants responien amb evasives a les preguntes dels agents. Davant d’aquesta actitud van demanar al conductor que estacionés en un altre punt del complexe i van començar una exhaustiva revisió.

Al maleter hi havia quatre maletes que es van negar a obrir. Van haver de traslladar els paquets dins el recinte duaner, en dependències de l’Agència Tributària, i en obrir les maletes es van localitzar fins a 2.485 cigars purs valorats en 29.771,25 euros. Veient el cas, es va procedir a tenir el conductor, un home de 50 anys i nacionalitat xinesa.

A més, el vehicle es va revisar de dalt a baix i sota el seient del copilot es van descobrir diversos embalums que van resultar ser bitllets enfundats en unes gomes negres i que superaven el màxim permès. Per la qual cosa, més enllà de l’atribució d’un delicte de contraban es va aixecar una acta per blanqueig de capitals.

Etiquetes

Comentaris

Trending