Catorze mesos sense poder circular per Andorra per al conductor buscat per envestir cotxes

El jove turista i els seus acompanyants van ser localitzats quatre hores després d’iniciar-se la recerca i va ser detingut en donar positiu al control d’alcoholèmia

Un control policial en l'àmbit circulatori.
Un control policial en l'àmbit circulatori.

Durant el proper any i dos mesos, el jove que conduïa aquest dissabte a la tarda un Opel Mokka pel centre d’Andorra no podrà passejar-se amb vehicle -si el pilota ell- pel Principat. Com que el seu permís de conduir és espanyol, no es pot fer efectiva la retirada decretada per l’autoritat judicial. Però sí que se’l pot privar de conduir per les carreteres andorranes a risc, si se l’enganxa a partir d’ara fent el contrari, de ser arrestat.

Els catorze mesos de retirada del permís de conduir -més la petita pena condicional i una multa econòmica- és l’element principal de la condemna dictada per la via ràpida per la Batllia. La decisió s’ha donat aquest diumenge, després que finalment, el conductor, recercat des de poc després de les 6 de la tarda de dissabte, fos localitzat a la Massana. De fet, va ser en aquesta parròquia d’on va sorgir l’alerta que en va activar la recerca.

Segons diverses fonts consultades tant dissabte com diumenge, el requeriment que va rebre la policia és que hi havia un cotxe circulant per la Massana i després dirigint-se cap a Escaldes que anava a notable velocitat i que hauria causat danys a alguns vehicles estacionats amb els quals hauria topat o, almenys, fregat. Una vegada es va donar l’alerta, algunes patrulles van estar mirant d’enxampar el vehicle.

L’alerta, per dir-ho així, es va activar aquest dissabte vers 2/4 de 7 de la tarda. Se cercava un Opel Mokka de tonalitat cromàtica fosca i plaques de matrícula espanyols que circulava amb quatre ocupants, joves, al seu interior

L’alerta, per dir-ho així, es va activar vers 2/4 de 7 de la tarda. Se cercava un Opel Mokka de tonalitat cromàtica fosca i plaques de matrícula espanyols que circulava amb quatre ocupants, joves, al seu interior. Altres conductors haurien vist el vehicle. Començant per Ordino i acabant a Andorra la Vella. En un moment donat, l’automòbil circulava ja amb el paraxoc davanter penjant en el seu cantó dret.

Finalment, segons les fonts consultades, sobre les 10 de la nit es va acabar localitzant el vehicle en les immediacions d’un hotel que hi ha a l’entrada de la Massana, a l’avinguda de Sant Antoni. Es va localitzar també el seu conductor -un jove turista- i se li va fer la prova d’alcoholèmia, donant positiu, fet pel qual se’l va detenir i aquest diumenge ha estat posat a disposició judicial, dictant-se una ordenança penal -judici ràpid- en virtut del qual se li retira el permís catorze mesos per conduir pel Principat.

Encara que el requeriment, com s’ha dit, era per mirar de trobar un cotxe que a banda de circular de manera perillosa hauria causat danys a alguns vehicles estacionats, aquesta circumstància, segons les fonts, no s’ha pogut acreditar. Més encara, segons els consultats, almenys fins ara -i en haver estat jutjat ja no hi ha res a fer-, ningú no ha denunciat cap dany al vehicle. De fet, en el moment de fer-li el judici ràpid no ha estat tingut en compte si havia envestit cotxes o no.

Comentaris (2)

Trending