Ara Europol Andorra: els intents per robar dades sensibles a través de correus electrònics continua

Les darreres setmanes les pràctiques de ‘phishing’ han anat associades als cossos de seguretat, tant suplantant la identitat d’alguns dirigents com enviant suposades notificacions

Capçalera del correu electrònic.
Capçalera del correu electrònic.

Els intents de robar dades sensibles dels ciutadans a través de correus electrònics que suplanten institucions o càrrecs continua. En les últimes hores, ciutadans del país han rebut notificacions d’una suposada agència d’Europol Andorra -que no existeix, amb prou feina es comença a iniciar ara la relació amb l’agència policial europea- que envia una queixa i una invitació esperant una resposta.

Si es respon, i en funció de les dades que es faciliten, es cau de quatre grapes i els delinqüents obtenen el que volen, que de vegades és per intentar defraudar ells mateixos i, en altres ocasions, l’únic que fan és completar llistats d’informació confidencial que venen a tercers, que són els que acaben mirant de cometre les estafes. En tot cas, els comportaments delictius a través de les xarxes socials han anat clarament en augment els darrers temps.

Avís de frau en línia.

Relacionat

La policia avisa d’un cas de phishing que suplanta una cadena de supermercats del país

Des de la pandèmia cap aquí s’han incrementat moltíssim aquests tipus de pràctiques. Les darreres setmanes, molts dels intents de ‘phishing’ han anat lligats a la suplantació de cossos policials, tal i com el propi departament s’ha encarregat de denunciar a través dels seus canals oficials.

Etiquetes

Comentaris

Trending