Un andorrà detingut a Lleida en els aldarulls posteriors a la manifestació de suport a Pablo Hasél

L'ajuntament ha quantificat en 67.000 euros el cost dels desperfectes causats a la ciutat el dimarts a la nit

Comentaris

Manifestació de suport a Pablo Hasél.
Manifestació de suport a Pablo Hasél. Altaveu

Un andorrà figura entre els vuits detinguts a Lleida durant els aldarulls de dimarts a la nit al final de la protesta contra l'empresonament de Pablo Hasel. Estan acusats de desordres públics relacionats amb la crema de contenidors a la Rambla Ferran. Segons fonts judicials, els Mossos els van detenir quan es van refugiar en un portal. Un d'ells té 17 anys i ha passat aquest dimecres a disposició judicial. Els altres set passaran aquest dijous a disposició del jutjat de guàrdia de Lleida. Són quatre nois i tres noies d'entre 20 i 33 anys, la majoria veïns de Ponent.

Durant la nit de dimarts es van produir danys en mobiliari urbà, contenidors i vidres d'establiments, i tres motos de la Guàrdia Urbana de Lleida van resultar malmeses, dues de les quals calcinades. L'ajuntament de Lleida ha quantificat en 67.000 euros el cost dels desperfectes causats a la ciutat durant els aldarulls posteriors a la manifestació.

L'alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo, ha condemnat els aldarulls i ha anunciat que s'està treballant en una declaració institucional de condemna de totes les violències. A través d'un comunicat, Pueyo ha condemnat "rotundament" els "aldarulls, actes vandàlics i les agressions físiques" que van tenir lloc aquest dimarts a la nit a Lleida. Pueyo ha desvinculat aquests comportaments de la manifestació pacífica a favor de la llibertat d'expressió: "Està clara la posició d'una majoria substancial de la societat lleidatana en favor de la llibertat d'expressió, però cal condemnar de la manera més rotunda la violència, especialment aquella que s'exerceix contra les persones, que mai és acceptable".

En aquest sentit, ha anunciat que "des de l’ajuntament de Lleida estem preparant una declaració institucional de condemna de totes les violències, que no poden ser justificables sota cap supòsit".

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending