Alerta per una punxada a una jove en els batecs finals de la festa major de Sant Julià

La policia ha hagut de detenir un resident de 36 anys després que noquegés un menor en el marc d’una discussió que hi va haver també després del darrer acte de la celebració laurediana

Vehicles policials durant la festa major de Sant Julià, on han actuat per la primera punxada a Andorra.
Vehicles policials durant la festa major de Sant Julià, on han actuat per la primera punxada a Andorra.

Primer requeriment formal a la policia per una suposada punxada a una jove. S’ha donat aquesta matinada en el marc de la festa major laurediana. De fet, ja havent-se acabat formalment els actes de la celebració festiva de Sant Julià. L’avís l’ha rebut la policia poc abans de 2/4 de 5 de la matinada. L’alerta l’ha donat el SUM després que una jove acudís a l’assistència mèdica advertint que havia sentit una punxada.

Des de dissabte que diversos joves, especialment a través de les xarxes socials, alerten de punxades a la festa major laurediana. Fins ara, però, ni l’hospital ni la policia havia pogut confirmar que hi hagués hagut cap requeriment formal i oficialment se situava la brama en un context de por alimentat pels casos que aparentment sí que s’han donat en discoteques de Catalunya. Aquesta matinada, però, sí que hi ha hagut una alerta oficial.

La suposada punxada s’hauria donat poc després de 2/4 de 4 de la matinada. Segons la noia víctima de ‘l’atac’, estant a la plaça Germandat acompanyada d’una amiga, de cop i volta hauria sentit una punxada en un braç. La fiblada i res més. Cap símptoma. Després de ser atesa pel SUM, segons les fonts policials consultades, se l’hauria derivat cap a l’hospital perquè se li fessin les proves oportunes.

La policia està pendent de les comunicacions hospitalàries, atès que el requeriment policial que es va fer als responsables mèdics és que es comuniqués si hi havia qualsevol element de rellevància. Per ara, no consta que hi hagi hagut cap comunicació. Tampoc es té constància que hi hagi hagut cap altra incident d’aquesta naturalesa, malgrat que a través d’Instagram diversos joves s’han fet ressò de suposades punxades.

WhatsApp Image 2022 08 03 at 9.52.37 AM
Un dels missatges que corre per les xarxes socials.

De fet, la brama més estesa -i no confirmada formalment- és que durant els actes de la matinada de dissabte a diumenge hi hauria hagut diversos joves -tant nois com noies- que suposadament haurien advertit punxades. Però les fonts oficials no han pogut corroborar aquest extrem, que, fins ara, han situat més en un àmbit de suposada bretolada d’alguns i de temor, per part d’altres.

DETENCIÓ

El que sí que hi ha hagut aquesta matinada a Sant Julià, pels volts de les 4, ha estat una detenció. Un resident de 36 anys ha estat arrestat després de propinar un cop de puny a un menor. Tot plegat ha succeït en el marc de la festa major laurediana. Una discussió verbal ha anat pujant de to fins que ha esdevingut en baralla. De les paraules s’ha passat a les mans i el cop de puny ha estat l’element definitiu que ha obligat a intervenir la policia.

S’ha detingut l’esmentat resident per un delicte contra la integritat física. És la segona detenció que s’ha fet en el marc de la celebració laurediana. La primera va tenir lloc diumenge després que una altra discussió també acabés a cops. En aquella ocasió es va arrestar un jove de 21 anys per donar un mastegot a un altre home, que arran del cop va perdre una peça dental. Amb tot, els aldarulls han estat una excepció. I així s’ha remarcat des del comú de Sant Julià.

Un grup de persones segueix l'espectacle de drons.

Relacionat

Sant Julià xifra en més de 20.000 persones els assistents a la festa major

Tot i lamentar els poquíssims incidents que hi ha hagut, el cònsol major lauredià, Josep Majoral, s’ha mostrat molt satisfet del resultat de tot plegat, ja que a banda de la gran afluència de públic, no s’ha registrat cap aldarull de consideració tret d'una petita baralla. “Crec que hem aconseguit allò que perseguíem amb el programa que no és altra cosa que una Festa Major per a tothom i amb seny”, ha manifestat. Pel que fa a l'acabament dels actes més aviat, Majoral ha dit que “el que no volíem és una Festa Major com la del 2019 en la que es van registrar problemes importants i per això hem escurçat els horaris i no hem posat barres al carrer”.

Comentaris (16)

Trending