Afectats per l’estafa de FinoCapital alerten d’una nova campanya de captació d’inversors

Arran que transcendís que hi havia una investigació policial en marxa més persones han denunciat la situació, que alguns implicats consideren que podria arribar a esquitxar unes 400 persones al Principat

La plataforma virtual garanteix una alta rendibilitat.
La plataforma virtual garanteix una alta rendibilitat. ARXIU

La complexitat per aturar els moviments de les operadores financeres en línia, fins i tot aquelles que les autoritats policials i/o judicials creuen ser irregulars o delictives, fa que fins i tot en el cas d’estafes aquestes es puguin allargar en el temps. L’exemple de la plataforma virtual d’inversió FinoCapital podria servir. La policia d’Andorra investiga des de fa temps l’operativa presumptament delictiva d’aquesta operadora. Hi ha diverses denúncies interposades. Però els promotors de l’entramat han posat en marxa una nova campanya de subscripcions.

Davant d’aquest fet, afectats al Principat han alertat de la situació per tal que no hi hagi cap més ciutadà que caigui en el que presumptament seria una estafa segurament de tipus piramidal. A diferència de la de To The Top, la responsable de la qual va ser detinguda la setmana passada i té l’estructura societària muntada al Principat, en el cas de FinoCapital, a Andorra hi hauria molts més afectats dels que pot haver entrampat l’entramat liderat per Catherine Techer però, en canvi, tota l’operativa es fa més enllà de les fronteres andorranes.

La tàctica d’aquesta plataforma és prometre una alta rendibilitat i un accés molt ràpid a la liquiditat. Però quan aquell que inverteix pretén recuperar com a mínim el que hi ha posat, comencen les traves. I per poder obtenir el capital s’han de fer nous pagaments que acaben generant un bucle difícil de sortir-ne

Si To The Top ha presumptament enredat principalment francesos i belgues, en el cas de FinoCapital són persones de l’entorn hispà els qui haurien caigut en les seves urpes. De fet, almenys una part de la seva xarxa societària estaria radicada a la República Dominicana, aparentment. De fet, a partir de la publicació per part de l’Altaveu que la policia havia tramitat una desena de denúncies arran de la suposada estafa protagonitzada per FinoCapital, haurien contactat amb la policia algunes persones més que s’haurien trobat en la mateixa situació. Per sort o per desgràcia, el que han invertit la majoria dels afectats -excepte en un cas que hagi transcendit i que arriba a uns quants milers d’euros- no sol arribar al miler d’euros. Dos-cents, cinc-cents, sis-cents euros en la majoria d’ocasions.

La tàctica d’aquesta plataforma és prometre una alta rendibilitat i un accés molt ràpid a la liquiditat. Però quan aquell que inverteix pretén recuperar com a mínim el que hi ha posat, comencen les traves. I per poder obtenir el capital s’han de fer nous pagaments que acaben generant un bucle difícil de sortir-ne tal i com han exposat algunes de les persones afectades al Principat. Algunes d’aquestes persones esquitxades per la presumpta estafa estan convençudes que els tentacles de FinoCapital s’han estès enormement pel Principat.

Una imatge del portal FinoCapital.

Relacionat

Una desena de persones denuncien haver estat estafades per un mateix operador financer en línia

De fet, alguns dels afectats que ja s’han adreçat a les autoritats judicials per sol·licitar la seva empara i poder recuperar els pagaments fets creuen que hi podria haver fins a 400 perjudicats al Principat. La xifra, però, és considerada inverosímil pels investigadors que, no obstant, no poden arribar a saber de cap manera l’abast del suposat comportament estafador a no ser que es tramitin les corresponents denúncies. En tot cas, els afectats que ja han fet el pas de denunciar els fets alerten que FinoCapital ha iniciat una nova campanya de captació d’inversors i que cal parar molt compte.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending