L’aeroport de la Seu acull aquest dijous el funeral per les dues víctimes de l’accident d’helicòpter

La mort de Jordi Figueras ha causat una forta commoció a la Massana, on passava molts dies i hi tenia molts amics

Haritz Galarraga i Jordi Figueras van perdre la vida dilluns.
Haritz Galarraga i Jordi Figueras van perdre la vida dilluns. ARXIU

Haritz Galarraga i Jordi Figueras han deixat una forta empremta al Principat. La seva mort, aquest dilluns en un accident d’helicòpter a l’Alt Urgell, ha causat una forta commoció al país. La defunció de Figueras ha sacsejat fortament la Massana. Tots dos seran acomiadats aquest dijous en una missa funeral conjunta a mode d’homenatge a l’aeroport de la Seu, on Helitrans Pyrinees, l’empresa per a la qual treballaven, tenia la base.

De fet, tots dos amb l’helicòpter que pilotava Galarraga es dirigien cap a l’aeròdrom d’Andorra-la Seu quan per causes que es desconeixen però que podrien estar lligades a una fallada del motor, que s’hauria aturat de cop, haurien impactat contra el sòl al paratge de Sant Marc, al terme municipal de la Vansa i Fórnols. La nau es va fer miques a banda d’incendiar-se. Els dos ocupants van morir pràcticament a l’acte.

Agents dels Mossos inspeccionen el lloc del sinistre.

Relacionat

Un pilot i empresari vinculat a Andorra mor en un accident d’helicòpter a l’Alt Urgell

Mentre la investigació continua oberta i a banda dels acomiadament més íntims que cada família decideixi fer-los, els companys més propers a l’activitat professional que duien a terme faran aquest dijous a la tarda (19 hores) un acte de comiat i homenatge. El traspàs de tots dos ha commocionat fortament el món de l’aviació del territori i més enllà hi tot, perquè les dues víctimes tenien una activitat social força notable.

Galarraga, basc de 48 anys, era considerat un dels millors pilots d’helicòpter de la zona -i cal entendre zona en un sentit ampli del terme-. Ell era un dels dos socis d’Helitrans Pyrinees, aquell que duia a terme la feina sobre el terreny perquè en gaudia com pocs. La seva col·laboració amb Heliand i la seva relació amb la tèxtil laurediana Texbor el mantenien força unit amb el Principat, a banda de la forta vinculació i arrelament que ja tenia a la Seu.

Mecànic de TSA durant molt temps, Figueras s'allotjava a Soldeu, però sempre ha tingut una extensa colla massanenca gràcies a la seva passió pel Barça, per l'esquí i les bicicletes

Figueras, originari de Vilafranca del Penedès, de 30 anys i molt implicat amb diverses entitats socioculturals de la ciutat, era avui molt recordat a la Massana. De fet, diversos massanencs seran aquest dijous a la Seu per retre-li homenatge. Feia un any aproximadament que treballava a Helitrans Pyrinees i això l’havia dut a viure a la Seu. Però mantenia segons que ha pogut saber l’Altaveu, forts vincles amb el Principat.

Mecànic de professió, assistent de vol com se’l denominava a Helitrans, gaudia enormement amb la feina des que havia fet el canvi d’empresa. Durant molt temps havia estat treballant per l’empresa d’aviació andorrana TSA, dirigida pels qui popularment són coneguts com ‘los Manolos’ (Manel Pinó i Manel Campos). Com que l’empresa tenia allotjament a Soldeu, feia nit allí. Però havia arrelat i fort a la Massana. Al tomb d’un bar concret, seguint el Barça, anant a esquiar o en bicicleta per Pal i Arinsal, Figueras era, segons aquells que el van conèixer i avui l’honoraran a la Seu, “molt entranyable”.

IMG 2699      

 

Comentaris

Trending