Un defalliment coronari previ ha provocat el xoc de l’esquiador mort al Tarter

L’home, un turista madrileny de 63 anys, ha acabat rodolant per la pista El Llop després de patir, presumiblement, una fallada cardíaca que l’autòpsia haurà de confirmar i ha picat contra un paravent

El malaurat esquiador s'ha encastat contra un paravent (similar al de la dreta) de la pista El Llop.
El malaurat esquiador s'ha encastat contra un paravent (similar al de la dreta) de la pista El Llop. ARXIU

Una fallada cardíaca seria la causa de la caiguda que ha sofert l’esquiador madrileny de 63 anys i que ha estat l’avantsala del xoc contra un paravent de la pista El Llop del Tarter. L’autòpsia que està prevista que es faci avui al turista espanyol haurà de determinar la causa exacta de la defunció. Però el que sembla clar és que el defalliment coronari ha estat determinant.

 

 

 

La víctima, que segons diverses fonts no duia casc posat, hauria patit el tràgic sinistre quan baixava per la pista del Llop. Aquest recorregut està marcat com a vermell, és a dir, de dificultat mitjana-alta. L'accident ha ocorregut després del migdia al peu de l'esmentada pista. Concretament, l’accident s’hauria produït pels volts de 2/4 d'1 del migdia, a la zona de la Llosada, a la pista del Llop del sector del Tarter, a Grandvalira. L'home hauria rodolat per la pista, suposadament arran del defalliment previ.

Segons les fonts consultades per Altaveu, la víctima hauria picat amb el cap contra un paravent. Quan els sanitaris dels serveis d’emergència l’han pogut atendre, l’esquiador ja havia entrat en una aturada cardíaca que no ha pogut superar, més enllà de les lesions especialment facials que patia. Els primers indicis, doncs, apunten al fet que la fallada coronària hauria estat determinant. 

El malaurat esquiador és un home de 63 anys resident a Madrid. Els equips de rescat de l’estació han activat ràpidament el protocol d’actuació i s’han desplaçat al lloc de l’accident, però malauradament no han pogut fer res per salvar-li la vida. Fins al lloc de l'accident s’han hagut de traslladar també el batlle de guàrdia, el comissari de guàrdia i el forense per fer els preceptius reconeixement i certificacions i autoritzar l'aixecament del cadàver.

Especialistes del grup de muntanya de la policia amb la col·laboració de responsables de l'estació estan treballant per intentar aclarir els motius de la caiguda, que comencen a estar clars i que l’autòpsia que s’ha de realitzar aquest dijous hauria d’acabar d’establir,  alhora que Grandvalira, a través d'un comunicat, ha mostrat la seva consternació i condol a familiars i amics del finat. Per ara encara es aviat per saber quan el malaurat turista serà traslladat al lloc on la família demani.

 

Comentaris (15)

Trending