Stop Violències denuncia a la policia haver estat víctima d’“una agressió masclista” al Roser d’Ordino

Un jove assistent a la festa va literalment trinxar el punt d’informació que l’associació havia muntat per difondre el seu projecte ‘No i punt. Respecta’ns la festa de totes’

Restes de la taula que va ser feta malbé per un assistent a la festa.
Restes de la taula que va ser feta malbé per un assistent a la festa.
L’associació Stop Violències ha estat víctima aquesta nit de dissabte a diumenge d’un atac per part d’un dels participants als actes nocturns de la Festa del Roser d’Ordino. Integrants del col·lectiu que treballa per conscienciar la societat sobre les violències que pateixen dones i infants va col·locar com havia anunciat un punt d’informació a Ordino que va ser literalment trinxat. L’atac ha estat denunciat a la policia.

A Ordino, com faran també a la Massana, un equip d’Stop Violències ha estat treballant en la difusió de la campanya ‘No i punt. Respecta’ns la festa de totes’, que pretén combatre l’assetjament sexual que pateixen les dones durant l’oci nocturn. Aquest projecte es va posar a prova durant la celebració del Carnaval a Encamp, on es van detectar agressions de baixa intensitat, com comentaris masclistes.

Durant les festes del Roser la situació ha anat una mica més enllà i el col·lectiu ha denunciat a través de les xarxes socials haver patit “una agressió masclista”. Un noi assistent als actes de la festa “va saltar a sobre de la taula destrossant-la”. Era el punt d’informació amb fulletons i material divers amb el qual Stop Violències difon les seves iniciatives. Els acompanyants de l’atacant també es van posar agressius. Els responsables de l’organització han denunciat formalment la situació viscuda a la policia.

Stop Violències ha decidit no tornar aquesta nit al Roser d’Ordino no pas per por. El col·lectiu recorda que “no deixarem cap agressió sense resposta” i tornaran a portar el seu projecte del ‘No i punt’ al Roser de la Massana. “Les nits i els carrers també són nostres”, recorden les promotores de l’associació. L’entitat té plenament identificat l’agressor i lamenta que tant ell com els seus acompanyants siguin plenament conscients d’allò que estaven fent.

El punt d'informació abans de ser atacat. | STOP VIOLÈNCIES

 

Comentaris

Trending