Solden les tapes dels serveis per la seguretat de la Cimera Iberoamericana

L'operació, supervisada per la policia, va començar fa un parell de setmanes i inclou el segellament de centenars d'accessos al subsòl del país

Treballs de soldadura aquest dimecres a Andorra la Vella.
Treballs de soldadura aquest dimecres a Andorra la Vella.
Els operaris dels diversos serveis com llum o aigua i els del COEX estan procedint a la soldadura de les tapes que hi ha a les diverses carreteres del país. L'operació s'ha posat en marxa aquest mes i compta amb la supervisió de la policia i dels agents comunals que regulen el trànsit.

Aquests darrers dies és el torn de les avingudes Salou i Tarragona d'Andorra la Vella. La setmana passada es va fer a Sant Julià de Lòria. El motiu és la celebració a Andorra, el pròxim mes de novembre, de la Cimera Iberoamericana que reunirà més de vint caps d'Estat i de Govern de països com Espanya, Portugal, Mèxic, Cuba, Uruguai o Xile. Abans, però, hi haurà diverses reunions interministerials. La primera d'elles serà el 9 i 10 de març amb els ministres de Turisme.

La celebració de la Cimera provocarà la posada en marxa de grans mesures de seguretat amb el centre a la població de Soldeu, que serà on s'allotjaran els mandataris internacionals. Malgrat que encara falten molts mesos per a la celebració de la trobada 'gran', la feina ja s'ha començat, han assegurat les fonts consultades, perquè hi ha centenars de punts a segellar. Les forces de seguretat no volen cap mena d'ensurt i es soldaran gairebé tots aquells accessos al subsòl del país.

Aquest és un procediment habitual davant la celebració d'esdeveniments amb la presència al país d'autoritats foranes de primer nivell. Se solen segellar totes els punts d'accés al subsòl que hi ha al llarg del recorregut que els experts en protocol i seguretat de l'administració hagin establert. En aquesta ocasió, fins i tot es va una mica més enllà per l'elevat nombre de personalitats que es desplaçaran al Principat, en molts casos provinents de països amb un grau de conflictivitat política i més que això força elevat.

 

Comentaris (3)

Trending