La Zona de Baixes Emissions de Barcelona estudia vetar la circulació de cotxes Euro 4

La mesura afectaria als turismes i furgonetes lleugeres de gasolina matriculats a partir del 2000 i els dièsels des de gener 2006

Cartell d'entrada a la Zona de Baixes Emissions (ZBE).
Cartell d'entrada a la Zona de Baixes Emissions (ZBE). Altaveu

L'ajuntament de Barcelona vol començar a treballar amb els altres municipis implicats a la ZBE perquè els vehicles Euro 4 no puguin circular-hi. Aquest fet faria que s'haguessin de revisar les més de 3.200 autoritzacions ja donades des que es van iniciar el registre per entrar a Barcelona.

Els vehicles amb l'etiqueta groga podrien tenir els dies comptats per circular per la Zona de Baixes Emissions (ZBE). L'ajuntament de Barcelona, tot i no tenir un calendari concret, ja ha començat els contactes amb les altres administracions municipals implicades en la ZBE per iniciar el veto a una part dels vehicles amb aquesta distinció, en concret pels Euro 4, és a dir turismes i furgonetes lleugeres de gasolina matriculats a partir del gener del 2000 i de dièsel a partir de gener del 2006.

Aquesta voluntat per part de l'ajuntament de Barcelona, com ha indicat el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, es deu al fet que "és un vehicle que té uns nivells d'emissió de contaminants molt elevats amb un pes important pel que fa a la contaminació de l'aire". La següent prohibició serien pels Euro 5.

Cartell a l'entrada de Barcelona.

Relacionat

Augment de les tarifes per accedir a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona

El juny del 2020, com va informar en el seu moment el Govern, hi havia 3.263 vehicles que havien realitzat el tràmit i que eren considerats eficients per circular per la ZBE. Aquest canvi de mesures implicarà que, si realment es fa efectiva, s’hauran de revisar totes aquestes autoritzacions, així com les que hagin entrat posteriorment, i revocar l’autorització a aquells que no s’ajustessin a la nova normativa.

Amb l'arribada del 2021, l'Executiu va ajustar la taxa d'inscripció al Registre metropolità de vehicles estrangers. Actualment, realitzar el registre té un cost de 7,50 euros, mentre que aquells que acompleixin les característiques ambientals, la inscripció diària per cotxes i motos és de 5,50 euros i de 6,50 per furgonetes, camions i autobusos.

 

Comentaris (3)

Trending