El vent i la baixada de temperatures ‘amenacen’ amb un episodi de dificultats ara sí notables

Moltes famílies comencen a tenir la mosca rere l’orella perquè aquest dimecres sí que hi ha esquí escolar en no haver-hi alertes taronges i no es pot descartar del tot que en algunes estacions s’hagi d’acabar aturant l’activitat a mig fer

La carretera general a Ordino.
La carretera general a Ordino.

El vent i la baixada de temperatures poden fer que l’episodi de neu que des d’aquest matí s’ha intensificat en bona part del país, especialment a la cara nord, sigui molt més notable del que ho ha estat els darrers dies, quan hi havia avisos taronges especialment adreçats, sobretot dilluns, a la zona sud del país. A partir de Canillo i de la Massana la neu ja agafa. També en punts ombrívols de molts altres indrets del país.

De moment, és clar, almenys a la xarxa viària les precipitacions no estan causant dificultats, encara que no es pot descartar que si la situació es manté i s’aguditza una mica sí que n’hi pugui haver. El que sembla més rellevant, això sí, és el vent. Aquest dimecres sí que hi ha esquí escolar. I molts pares i mares comencen a tenir la mosca rere l’orella perquè en aquesta ocasió no hi ha hagut cap advertència i producte del vent no es pot descartar que la jornada d’esquí s’hagi d’acabar abans d’hora en algunes estacions.

IMG 6865
Un cotxe creuant per la zona del pont de París, a Andorra la Vella.

En tot cas, el Servei Meteorològic de Govern, que està arreplegant nombroses crítiques i, fins i tot internament, està començant a ser qüestionat, assegura que per la tarda, i quan l’episodi de vent amaini, s’haurien d’obrir clarianes i desapareguin les dificultats -que tampoc no haurien de ser excessives- d’aquest matí.

WhatsApp Image 2023 01 18 at 09.51.50
Una imatge d'Ansalonga aquest matí.

 

Comentaris (5)

Trending