La venda de sofàs i matalassos es va disparar al Principat després del confinament

Ara per ara, el principal problema al qual s’enfronten els establiments és la manca d’existències a causa de la davallada en la producció de les fàbriques

Una part de la botiga de Somm Casa, a l'avinguda Santa Coloma
Una part de la botiga de Somm Casa, a l'avinguda Santa Coloma Cristian Cortés

Les botigues de mobles d’Andorra van registrar un increment significatiu de les vendes després del confinament provocat per la pandèmia de la Covid-19. Concretament, els articles més venuts van ser els sofàs i matalassos, molt probablement a causa dels més de dos mesos que els ciutadans van romandre tancats, constatant la necessitat de millorar la comoditat del seu habitatge. Ara per ara, aquests establiments continuen travessant un bon moment en termes econòmics, encara que el flux de vendes comença a relaxar-se.

Així ho ha confirmat el personal de la botiga Kit Descans, destacant que també s’han incrementat el nombre de clients que es decanten pels articles més econòmics, els més bàsics, ja que, en moltes ocasions, els ingressos de les famílies s’han vist reduïts. En aquest sentit, l’establiment és un dels més assequibles del Principat.

El retard per part de les fàbriques a l’hora d’entregar el mobiliari és la principal queixa dels clients i el fet que més preocupa als botiguers

Des de Mobiplus, han subratllat el juliol com l’època que més han treballat, fins i tot arribant a facturar més que el mateix mes de l’any passat. Això sí, el principal problema ha estat la provisió d’articles. Les botigues coincideixen que abans, els mobles trigaven a arribar entre 15 i 20 dies després d’encarregar-los  i ara l’espera s’allarga per sobre dels 25. Pel que fa a la tapisseria, el temps d’espera ha passat de gairebé un mes, a un i mig o dos.

De fet, el retard a l’hora d’entregar el mobiliari és la principal queixa dels clients i el fet que més preocupa als botiguers. Els proveïdors de països com Espanya, Itàlia o Portugal, en molts casos, encara mantenen els expedients reguladors temporals d’ocupació (ERTOs). La reducció de personal comporta també una davallada en la producció d’articles que se suma a la manca de matèria primera, però la cara visible és la botiga i el malestar dels compradors pot acabar perjudicant el seu negoci. Per evitar aquestes situacions, alguns gerents han començat a realitzar comandes amb més previsió, abans d’acabar amb les existències a l’establiment.

Altres negocis, com ara Somm Casa, Cent Mobel o Mobles Diana han coincidit en les versions dels establiments del sector esmentats anteriorment. Així doncs, sembla que una bona part de la ciutadania va acabar el confinament amb el convenciment que és de vital importància seure -o tombar-se- amb comoditat en el seu propi domicili. Nova normalitat, noves prioritats.

Etiquetes

Comentaris

Trending