Els usuaris de patinets elèctrics hauran de tenir una assegurança a tercers

Hauran d’incorporar un avisador acústic, i un sistema de frenada i d’il·luminació

Un patinet eèctric.
Un patinet eèctric. ARXIU

Les persones que es desplacen amb patinet elèctric per la via pública hauran de complir el nou reglament que entrarà en vigor d’aquí a tres mesos. Així, hauran de contractar una assegurança a tercers i complir amb diverses obligacions pel que fa a enllumenat, frenada i il·luminació. Per contra, no caldrà que disposin de certificat de matriculació ni permís de conduir.

Els usuaris de patinet elèctric que circulin per la via pública han de disposar obligatòriament d’una assegurança de responsabilitat civil contractada amb una empresa asseguradora autoritzada a operar a Andorra, segons el reglament dels vehicles de mobilitat personal de motor que publica el Butlletí Oficial del Prinjcipat d’Andorra (BOPA). En canvi, no se’ls exigeix disposar del certificat de matriculació ni del permís de conduir.

A més, han de dur indumentària o accessoris reflectors en les vies interurbanes i quan les condicions meteorològiques o de llum ho requereixin, així com un casc de protecció homologat i degudament cordat en trajectes interurbans. No poden transportar una altra persona, ni els auriculars posats i connectats o cap altre aparell que emeti sons. Tampoc poden arrossegar càrregues ni ser arrossegats per cap altre vehicle.

Fer servir el mòbil mentre es condueix pot sortir a partir d'ara molt car.

Relacionat

Govern fixa en 300 euros la multa per ser enxampat fent servir el mòbil al volant

Pel que fa a l’enllumenat, s’ha d’utilitzar obligatòriament en circular entre la sortida del sol i la posta a les vies urbanes i interurbanes suficientment il·luminades, o a qualsevol hora del dia als túnels, els passos inferiors i els trams de via afectats amb el senyal de túnel. En concret, han de tenir un llum davanter de color blanc amb orientació cap endavant que no causi molèsties a la resta de conductors que es trobin a la via. També un llum de fre, de color vermell, situat a la part posterior. Quan no n’hi hagi, el patinet ha de disposar de reflectors de color vermell, igualment a la part posterior.

A més, han de disposar obligatòriament d’un avisador acústic i un sistema de frenada que s’ajusti a les especificitats tècniques de la norma. El reglament entrarà en vigor d’aquí a tres mesos.

Etiquetes

Comentaris (19)

Trending