El transport públic tindrà una tarifa mensual de 30 euros amb viatges il·limitats

L'objectiu és incentivar el seu ús i es modificarà la zona 4 del Pas de la Casa que es convertirà en la 3

Comentaris

Un dels busos del transport públic.
Un dels busos del transport públic. Altaveu

El transport públic tindrà una nova tarifa mensual de 30 euros amb viatges il·limitats per a totes les zones del país. La zona 4 del Pas de la Casa es convertirà en la 3. Les noves mesures entraran en vigor quan s'aprovi una modificació legislativa. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sílvia Calvó ha dit que ja serà durant l'any vinent.

El ministre de Finances, Eric Jover ha explicat que  "volem afavorir la mobilitat en transport públic", ha declarat, afegint  que també hi haurà disponible un abonament semestral de 180 euros. Aquest descens respon a una part del que es recapti amb la nova taxa de carboni que anirà destinada a un fons verd i a beneficis per als ciutadans. També hi haurà inversions en el pla Renova amb l'objectiu de propiciar canvis en els sistemes de calefacció de la ciutadania.

Jover també ha anunciat que es posarà en marxa un transport per a tots els joves de 12 a 20 anys que substituirà al bus lliure. L'abonament únic anyal del transport jove serà de 180 euros amb viatges il·limitats. En el cas dels més grans de 18 anys no caldrà ser estudiant per gaudir d'aquest abonament. Hi haurà una reducció també en les tarifes del transport escolar. Així es passa de 108 a 100 euros per un viatge al dia, i de 216 a 180 per dos viatges al dia.

 

Comentaris (6)

Trending