Temporada hivernal atípica per al COEX

El servei ha activat 358 fases grogues i 4 fases negres, però cap taronges ni vermelles, que són les que més compliquen les feines

David Palmitjavila, cap de l'àrea de Conservació i Explotació de carreteres.
David Palmitjavila, cap de l'àrea de Conservació i Explotació de carreteres.

El cap de l’àrea de Conservació i Explotació de carreteres (COEX), David Palmitjavila, ha presentat el pla director de viabilitat hivernal de la temporada 2020-2021. Les dades han mostrat l’hivern atípic que ha viscut el servei, amb 358 fases grogues, que indiquen nevades a cotes baixes, 4 fases negres, però cap taronges ni vermelles, “que són les que més compliquen les feines”. Per tant, s’ha tractat d’una temporada amb nevades poc voluminoses, però constants.

Concretament, dels 180 dies en els quals es comptabilitza la temporada (de l’u de novembre al 30 d’abril) el COEX ha actuat en 160. Palmitjavila ha assenyalat que, aquestes actuacions en fases grogues han servit per a assajar els protocols que es van coordinar aquest any i comprovar que funcionen correctament. A més, les màquines han continuat amb la seva feina habitual de des-salació del gel a les 4:00 h de la matinada perquè les vies estiguin en perfectes condicions al matí, o el picatge i extracció de neu a les cunetes i les vies.

Palmitjavila també ha indicat que, des del COEX, es tracta de treballar amb molta més previsió i coordinació, i molt menys a nivell d’urgències. Aquesta és una manera de poder treballar amb el pressupost corresponent que, si de normal ja és ajustat, “aquest 2020 va minvar molt”. El cap de l’àrea ha volgut assenyalar que no pensa que la situació sigui única d’aquest servei, “sinó una situació general”. A més, sembla que la partida destinada a les tasques de conservació serà una mica superior, amb aproximadament 1,5 milions d’euros.

Concretament, l’any 2020 es van fer 88 sortides d’urgència i es va actuar en molts menys accidents en via pública. En total, 29 intervencions en comparació a fins als 100 d’anys anteriors. Així i tot, Palmitjavila ha destacat que, amb la quantitat amb la qual es comptava, es van poder fer sanejaments de cunetes i adequació de carreteres secundàries, tasques molt importants per al bon manteniment de la xarxa de circulació.

D’altra banda, una de les accions principals que realitza el COEX i que també s’ha vist afectat per la pandèmia i el pressupost ha sigut el d’intervenció als vehicles al parc mòbil de Govern. Palmitjavila ha indicat que es va tractar de reduir el nombre d’actuacions, fent solament 698 al 2020, en comparació a les prop de 1000 que es van fer al 2019.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending