El tabac augmenta un 6% aquest divendres

El BOPA publica la modificació de la tarifa general de taxes sobre el consum que permetrà a l'Estat recaptar uns quatre milions més d'euros a l'any

Cartrons de tabac en un establiment.
Cartrons de tabac en un establiment. ARXIU

Aquest divendres entra en vigor l'augment del preu del tabac després de la publicació aquest dijous al BOPA de la llei sancionada i promulgada pels coprínceps. Aquest increment  del 6% suposarà que l'Estat recaptarà al voltant de quatre milions d'euros més a l'any, amb la qual cosa els ingressos per aquest concepte se situaran al voltant de 108 milions d'euros.

Amb la voluntat de continuar mantenint la transparència en les relacions comercials internacionals i de revisar i ajustar els tipus de gravamen al tabac de manera progressiva, el Govern va acordar un increment en les taxes del 6% en un projecte legislatiu de modificació de la tarifa general de taxes sobre el consum que després tindria el vistiplau del Consell General. Va entrat a tràmit per extrema urgència i necessitat.

Donat que l’existència d’un diferencial de preus molt important amb els països veïns pot fer augmentar el tràfic il·lícit de tabac, habitualment s’augmenta el preu del tabac quan hi ha una pujada a Espanya i França. Darrerament, malgrat que Espanya no ha modificat els seus preus, França sí que ha fet increments molt significatius, exagerant així els diferencials existents respecte a Andorra.

La voluntat del Govern amb l'augment no és que hi hagi una disminució de marge i un preu constant, sinó que el fet d’incrementar la taxa tingui una implicació amb el preu de venda al públic. Aquest objectiu també és compartit pels venedors, als quals els permet millorar els resultats econòmics tot mantenint la competitivitat amb el mercat espanyol.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending