Surten cap a Madrid 290 temporers del segon vol d’Ski Andorra i Govern

Amb el tercer avió previst per dilluns, el Govern calcula que quedarien per repatriar uns mil dels argentins que es van quedar atrapats quan va finalitzar la campanya d’hivern

Un grup d'argentins a punt d'agafar els autorcars cap a Madrid.
Un grup d'argentins a punt d'agafar els autorcars cap a Madrid. Varados

Els temporers argentins que embarcaran en el segons dels vols organitzats conjuntament per Ski Andorra i Govern han sortit la passada matinada cap a l’aeroport de Barajas. L’avió sortirà aquest vespre des de Madrid en direcció a l’aeroport d’Ezeiza. Són unes 290 persones les que podran aprofitar aquest viatge per ser repatriats al seu país, després de més de dos mesos atrapats al Principat.

La tornada dels temporers s’ha pogut accelerar aquesta setmana gràcies als tres vols muntats des de la patronal de les estacions amb el suport de l’executiu. Tots ells es fan amb la companyia espanyola Iberia i el d’aquest divendres és el segon. El passat dimarts va sortir el primer, també des de Barajas, i el dilluns vinent està programat el tercer.

Aquesta matinada, els argentins que han pogut aconseguit bitllet han sortit distribuïts en autocars i amb les pertinents mesures de seguretat per evitar el risc de contagi amb el coronavirus. Al llarg del matí es preveu que arribin a Barajas, on a la nit agafaran el vol cap a Buenos Aires. Un cop allà els quedarà la distribució, també en bus, cap als seus llocs d’origen. També hauran de mantenir una quarantena de dues setmanes per garantir que no estan infectats amb la Covid-19.

Un grup de temporers, ja a Ezeiza, a punt d'agafar els autocars que els portaran als seus llocs d'origen.

Relacionat

Canillo ofereix als temporers sense recursos pagar part del vol de retorn a l’Argentina

Des del Govern es calcula que, un cop es completin aquests tres avions, encara quedaran uns mil argentins al país per ser repatriats. Algunes fonts, però, indiquen que no tots volen realment tornar, ja que, de fet, els seus plans inicials previs a l’esclat de l’emergència sanitària, eren quedar-se a Europa, aprofitant, per exemple, que també tenen nacionalitat d’algun país comunitari.

Els autocars, al seu pas per la frontera del riu Runer.
Els autocars, al seu pas per la frontera del riu Runer.

 

Comentaris (1)

Trending