Canillo ofereix als temporers sense recursos pagar part del vol de retorn a l’Argentina

El comú vol facilitar que es puguin acollir a l’avió que sortirà el dilluns des de Barajas i els proposa que només hagin d’abonar 300 euros

Un grup de temporers, ja a Ezeiza, a punt d'agafar els autocars que els portaran als seus llocs d'origen.
Un grup de temporers, ja a Ezeiza, a punt d'agafar els autocars que els portaran als seus llocs d'origen.

El comú de Canillo està plantejant a alguns dels temporers argentins que estan allotjats a la parròquia, especialment aquells que s’han quedat sense recursos, pagar part del passatge de l’avió que sortirà dilluns des de Barajas cap al seu país. La corporació vol evitar així que hagin de renunciar a la repatriació per falta de diners. Des del Govern, es calcula que encara resta poc més d’un miler de persones atrapades al país.

En els darrers dies s’ha aconseguit accelerar el retorn dels temporers gràcies als vols organitzats conjuntament entre Ski Andorra i el Govern amb la companyia Iberia des de Barajas. De fet, la passada matinada van arribar a l’aeroport d’Ezeiza el primer d’aquests viatges i aquest dijous a la nit sortiran els autocars cap a Madrid amb els ocupants del segon dels avions. Dilluns hi ha un altre, amb capacitat per a 160 argentins. El problema és que no tots tenen prou recursos econòmics per pagar el passatge.

El Govern preveu allargar les mesures de suport al juny si encara queden temporers atrapats a Andorra

Per això, el comú de Canillo està oferint a alguns temporers, especialment aquells que es troben, després de dos mesos i mig de confinament i sense feina, en situació més precària, cobrir part del cost del vol. D’aquesta forma, només haurien de pagar 300 euros.

Per a la corporació parroquial, segons fonts properes consultades per Altaveu, fer aquesta aportació podria suposar entre 30.000 i 50.000 euros. El comú de la Massana també valora alguna mesura similar si entén que hi ha temporers també en dificultats a la parròquia.

En certa forma, el comú també li interessa poder facilitar aquesta sortida. I és que el conveni que té  amb les empreses que han cedit apartaments turístics perquè puguin estar-hi temporers allotjats és fins al 31 de maig. Per tant, si a partir de juny encara queda gent a la parròquia, tocarà buscar solucions. Per això, s'intenta que la majoria, si no pot ser tots, puguin ser repatriats abans.

Segons ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, encara hi ha uns mil argentins bloquejats al Principat a conseqüència del tancament de l’espai aeri que va decretar el govern de la Casa Rosada per fer front a la pandèmia del coronavirus. Des del Govern s’ha assegurat que, tot i que la prioritat continua sent treballar per garantir el seu retorn, si cal prolongar les mesures de suport que s’han anat aprovant els darrers mesos, es farà. “Fins ara hem buscat que, mentre hagin de sojornar a Andorra, tinguin les condicions de vida dignes. Anirem fent les mesures que s’escaiguin perquè es mantinguin en situació de comoditat”, ha comentat.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending