Simulacre d'accident de trànsit per millorar la coordinació entre els diferents serveis

L'exercici també ha servit per completar la formació dels nous integrants del cos de bombers tot reproduint un sinistre greu

Comentaris

Intervenció en un ferit en el simulacre.
Intervenció en un ferit en el simulacre. SAAS

Un simulacre d'accident greu de trànsit ha servit per millorar la coordinació i la capacitat de reacció entre diversos serveis i per completar la formació dels nous integrants del cos d bombers. S’ha volgut reproduir un sinistre greu amb diversos turismes implicats, i amb ferits.

S’ha volgut crear una situació la més real possible per comprovar l'efectivitat i la rapidesa en el cas d'un accident. En aquest sentit, la setmana vinent s'efectuaran diversos simulacres a la zona de Beixalís amb integrants dels bombers. En aquesta ocasió, el simulacre s'ha dut a terme en un espai obert tot i que s'acostumen a realitzar en túnels per comprovar la seva seguretat. Així, per exemple, abans de la inauguració del Túnel de la Tàpia, a Sant Julià de Lòria un simulacre va servir per donar el vistiplau a l'obertura. Es va simular un xoc frontal entre dos vehicles i amb tres ferits, un amb una lesió a l'esquena, un amb una hemorràgia interna i un darrer amb una fuetada cervical.

Des que es va  produir l'accident, l'agent de camp del túnel va trigar un minut i mig en arribar al lloc dels fets, els bmbers hi van acudir en cinc minuts, mentre que el SUM en va trigar onze. En total, van necessitar 40 minuts per evacuar les tres víctimes, que es van extreure per la part del darrere del vehicle, perquè en cas d'un xoc frontal és molt possible que tinguin lesions a l'esquena.

sim2UAMg8PM
Un moment del simulacre.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending