Reconeixement unànime a la figura de Francesc Badia, mort als 97 anys

La sala de vetlles s'obrirà aquest dissabte i el funeral de diumenge es vol que sigui una cerimònia familiar

Francesc Badia al despatx del seu domicili.
Francesc Badia al despatx del seu domicili. Càritas Parroquial

La mort de Francesc Badia, mort aquest divendres als 97 anys ha generat nombroses mostres de condol que han destacat la seva figura. El que va ser darrer veguer episcopal es va començar a trobar malament dijous i va ser traslladat a l'hospital on ha mort. La sala de vetlles s'obrirà aquest dissabte i la intenció és que el funeral de diumenge sigui limitat a la família tenint en compte les mesures de distanciament i la limitació d'aforament a l'església.

Mossèn Pepe ha dedicat la missa del divendres a Sant Julià a recordar Francesc Badia desitjant que "la seva essència perduri molt temps entre nosaltres". A la cerimònia hi ha assistit una de les seves filles, Mariona. Juntament amb els seus germans Montse i Francesc preparan el darrer comiat pel seu pare. Les mostres de còndol han estat nombroses.

L'excap de Govern, Albert Pintat el recordarà com "una persona discreta,sobria, austera i sincera. Poques coses li eren indiferents. Era un humanista integral". L'any 2009 va ser condecorat juntament amb Francesc Badia amb la distinció del Pontifici Orde de Sant Gregori el Gran. Una de les particularitats de la condecoració és que en el cas de complir el mandat d'ajudar orfes, vídues i desemparats, fossin perseguits per algun escamot hostil poden entrat a cavall en qualsevol església cristiana. "El que ha fet Francesc Badia és entrat als nostres cors per la porta gran per quedar-s'hi", conclou Pintat.

Francesc Badia amb Jaume Bartumeu.

Relacionat

Mor l'exveguer Francesc Badia

Un altre excap de Govern, Jaume Bartumeu ha volgut recordar el seu paper en la taula tripartida que va discutir i pactar el projecte de Constitucio el 1992. Reunions llargues i tenses, debats jurídics i polítics i,al capdavall, l’acord". L'ajuntament de Montblanc on va néixer i que el va nomenar fill predilecte, ha volgut expressar "el nostre suport a tota la família i amics en aquests moments difícils". A Sant Julià de Lòria, on residia, el conseller general Oliver Alís l'ha definit "com un exemple de saber fer i saber estar" mentre que la cònsol menor, Mireia Codina ha qualificat la seva mort "d'una gran pèrdua".

Càritas Parroquial destaca el seu mestratge, la dedicació i l'amor sembrat

Francesc Badia havia treballat amb Càritas Parroquial de Sant Julià. L'entitat ha fet un comunicat on explica que "el senyor Badia era, és i serà inspiració i model per a tots els qui formem Càritas Parroquial. Ell ha contribuït, i molt, des de la seva determinació guiada per la Fe i l’humanisme cristià, a la posada en marxa i la continuïtat de molts dels projectes de la nostra humil Càritas. Sempre atent a les necessitats dels altres, no permetia que ningú que acudís per demanar ajuda marxés sense rebre-la, mitigant els sofriments dels més vulnerables empenyia els més joves a fer el mateix. Moltes gràcies senyor Badia, amic Francesc, pel vostre mestratge, per tanta bondat, tanta dedicació i sobretot per tant amor sembrat".

Comentaris

Trending