Mor l'exveguer Francesc Badia

Tenia 97 anys, residia a Sant Julià de Lòria i va ser l'últim en ocupar el càrrec episcopal

Francesc Badia amb Jaume Bartumeu.
Francesc Badia amb Jaume Bartumeu. Altaveu

L'últim veguer episcopal Francesc Badia Batalla ha mort aquest divendres al matí als 97 anys. Residia a Sant Julià de Lòria. Va ocupar el càrrec entre els any 1971 i 1993.

Badia havia nascut el 10 de gener del 1923 i estava casat amb Maria Gomis i era pare de tres fills (Francesc, Mariona i Montse). Es va llicenciar en Dret a Barcelona i era diplomat en art medieval. Va treballar com a fiscal i va exercir d'advocat en el despatx de Josep Maria Vilaseca i Marcet fins que el 1972 el va cridar el Copríncep Episcopal, Joan Martí Alanís per exercir com a veguer episcopal.

El bisbe Martí Alanís el va definir "com un home íntegre, de principis étics, ferms i treballador infatigable". Això li va permetre tenir un paper molt important en el procés constituent que va culminar el 14 de març del 1993 amb l'aprovació de la Carta Magna. Va escriure diversos llibres històrics entre els que destaca per l'exhaustiva recerca 'El copríncep Mons. Justí Guitart i el seu temps 1920-1940' publicat l'any 2007.

El dol es rebrà el dissabte d 10h a 13h i de 16h a 19h a la sala de vetlles de Sant Julià de Lòria i el funeral tindrà lloc el diumenge a les 10 h a l'església parròquial de Sant Julià i Sant Germà.

 

 


 

Francesc Badia al despatx del seu domicili.

Relacionat

Reconeixement unànime a la figura de Francesc Badia, mort als 97 anys

Comentaris (2)

Trending