A punt d’iniciar-se una prova pilot d’estimació de les precipitacions de pluja

Aquest octubre ha finalitzat la segona fase d’instal·lació d’antenes de televisió per satèl·lit, que fonamentalment cobreixen en aquesta ocasió la Vall del Nord

Comentaris

Instal·lació d'una antena al Roc de l'Àliga.
Instal·lació d'una antena al Roc de l'Àliga. ari

Investigadors de medi natural d'Andorra Recerca i Innovació (ARI), juntament amb l’empresa HD-RAIN i amb la col·laboració del Servei Meteorològic Nacional, han finalitzat aquest octubre la segona fase d’instal·lació d’antenes de televisió per satèl·lit que permetrà començar la campanya pilot d’estimació de la precipitació a partir del tractament de la senyal rebuda de satèl·lits comercials (ASTRA).

En aquesta segona fase s’han instal·lat sis noves estacions per completentar la xarxa i s’han revisat tres estacions instal·lades durant la primera fase. La xarxa pilot consta d’un total de tretze estacions HD-RAIN repartides entre La Massana, Ordino i Sant Julià de Lòria.

Emplacements finaux
Emplaçaments definitius.

En aquesta ocasió s’han adaptat les instal·lacions a la realitat del país, com per exemple, elevar-les pel pas de les vaques, per possible acumulació de neu o per no malmetre el valor arquitectònic d’algunes edificacions, així com també completar amb altres punts de fàcil accés.

Comentaris

Trending