Protecció Civil tanca el 2022 amb una vintena d’intervencions

Els avisos per tempestes són els més recurrents i, a més, també s’han fet més de 60 dispositius preventius

Un moment dun dels simulacres de Protecció Civil.
Un moment dun dels simulacres de Protecció Civil. SFGA

El departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències ha presentat aquest dilluns el balanç d’activitats i actuacions de l’any 2022. Així, les accions s’han dividit en els tres eixos de treball: formació, prevenció i intervenció. Els darrers dotze mesos s’han tancat, a grans trets, amb una vintena d’intervencions i 60 dispositius preventius.

Pel que fa a les intervencions, concretament, el departament s’ha activat en 19 ocasions. Vuit han estat relacionades amb riscos naturals, un per riscos tecnològics i cinc per altres casos, com incendis o reallotjaments. Els avisos per tempestes són els fenòmens meteorològics més recurrents, seguit del vent. D’altra banda, pel que fa als avisos taronja, la majoria s’han donat al juny i a l’agost.

Pel que fa a la prevenció, el departament ha participat amb més d’una seixantena de dispositius per a actes extraordinaris, entre els quals en quatre casos s’ha fet un seguiment específic des d’un centre de coordinació per vetllar pel seu bon desenvolupament. A més, s’han coordinat tres simulacres: d’allaus, d’emergència sísmica i de vessament d’hidrocarburs. En els tres casos, l’objectiu ha estat posar en pràctica i repassar els protocols i procediments previstos, col·laborar de manera conjunta amb altres departaments i cossos implicats i detectar possibles millores.

Finalment, en matèria de formació, s’ha continuat amb el projecte a les escoles iniciat al 2016 i dirigit a tots els estudiants dels tres sistemes educatius. En total, 2.793 alumnes d’entre 10 i 16 anys han participat als tallers de primers auxilis, nivologia, plans d’emergència o riscos naturals, entre altres. També s’han fet campanyes de sensibilització a la població en general.

Etiquetes

Comentaris

Trending