Protecció Civil tanca el 2022 amb una vintena d’intervencions

Els avisos per tempestes són els més recurrents i, a més, també s’han fet més de 60 dispositius preventius

Comentaris

Un moment dun dels simulacres de Protecció Civil.
Un moment dun dels simulacres de Protecció Civil. SFGA

El departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències ha presentat aquest dilluns el balanç d’activitats i actuacions de l’any 2022. Així, les accions s’han dividit en els tres eixos de treball: formació, prevenció i intervenció. Els darrers dotze mesos s’han tancat, a grans trets, amb una vintena d’intervencions i 60 dispositius preventius.

Pel que fa a les intervencions, concretament, el departament s’ha activat en 19 ocasions. Vuit han estat relacionades amb riscos naturals, un per riscos tecnològics i cinc per altres casos, com incendis o reallotjaments. Els avisos per tempestes són els fenòmens meteorològics més recurrents, seguit del vent. D’altra banda, pel que fa als avisos taronja, la majoria s’han donat al juny i a l’agost.

Pel que fa a la prevenció, el departament ha participat amb més d’una seixantena de dispositius per a actes extraordinaris, entre els quals en quatre casos s’ha fet un seguiment específic des d’un centre de coordinació per vetllar pel seu bon desenvolupament. A més, s’han coordinat tres simulacres: d’allaus, d’emergència sísmica i de vessament d’hidrocarburs. En els tres casos, l’objectiu ha estat posar en pràctica i repassar els protocols i procediments previstos, col·laborar de manera conjunta amb altres departaments i cossos implicats i detectar possibles millores.

Finalment, en matèria de formació, s’ha continuat amb el projecte a les escoles iniciat al 2016 i dirigit a tots els estudiants dels tres sistemes educatius. En total, 2.793 alumnes d’entre 10 i 16 anys han participat als tallers de primers auxilis, nivologia, plans d’emergència o riscos naturals, entre altres. També s’han fet campanyes de sensibilització a la població en general.

Etiquetes

Comentaris

Trending