Protecció Civil controla el cabal dels rius per detectar crescudes

La nevada, la pluja i la fosa de neu amb l'augment de la temperatura han fet pujar considerablement la quantitat d'aigua a la xarxa fluvial

Comentaris

El comú de Sant Julià ha tancat el camí del riu per precaució.
El comú de Sant Julià ha tancat el camí del riu per precaució. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

Protecció Civil està controlant el nivell d’aigua dels rius després de la nevada i de les pluges de les darreres hores. L'augment de la temperatura ha fet que es fongui part de la neu i que augmenti el cabal a la xarxa fluvial. El comú de Sant Julià de Lòria ha decidit tancar per seguretat el passeig del riu i a la Seu d'Urgell, la Valira ja ha assolit el seu pic de cabal amb 33,10 m3/h. Pràcticament el mateix cabal punta rècord que va assolir l'any passat (34,78 m3/h) el 10 de maig, en plena època de desgel.

La retirada de les precipitacions que s'anuncia per aquest dimarts contribuirà a disminuir el cabal dels rius que s'ha vist incrementata a les darreres hores per les pluges, l'augment de la temperatura i el desgel. Protecció Civil està controlant el nivell de l'aigua i la seva evolució amb l'objectiu detectar crescudes que puguin suposar un perill.

A Sant Julià de Lòria, el comú ha tancat el passeig del riu per seguretat. Aquest camí està en alguns dels seus trams quasi al mateix nivell que el del riu. A la Seu d'Urgell, la Valira ja ha assolit el seu pic de cabal aquest dilluns cap a les 15h, amb 33,10 m3/h. És pràcticament el mateix cabal punta rècord que va assolir l'any passat (34,78 m3/h) el 10 de maig, en plena època de desgel.

La situació és més complicada en les zones de França més pròximes a Andorra amb els rius Arieja i Garona. Tots dos estan a punt de desbordar-se a causa de les intenses pluges i hi dues persones desaparegudes, una mare i el seu fill que han caigut al riu a prop de la població de Mazamet.

Comentaris

Trending