Primera nevada generalitzada de la temporada a tot el país i primeres dificultats a la carretera

(AMB VÍDEOS) Vehicles sense els equipaments necessaris estan generant certs problemes a la xarxa viària com ara al vial d’Encamp o a la zona de l’Obac

Comentaris

La nevada reflectida en el rètol lluminós d'Andorra la Vella a tocar el pont de París.
La nevada reflectida en el rètol lluminós d'Andorra la Vella a tocar el pont de París. Toni Solanelles

La neu ha arribat a tot el país, i més avall i tot. Es tracta de la primera nevada generalitzada de la temporada, que va bé especialment a les estacions d’esquí, que just aquest cap de setmana s’han posat en marxa i davant d’uns dies clau per al curs tenien un nivell d’innivació natural molt justet. Les precipitacions en forma de neu, encara que sense ser excessives, s’haurien de mantenir fins a demà al matí. Les carreteres ja noten els inconvenients de circular sense equipaments, que són necessaris a tot el país.

La neu, que agafa pràcticament al conjunt de la xarxa viària, com sol ser de costum ha agafat per sorpresa alguns conductors desprevinguts que, sense equipaments -tot i que al Principat són obligatoris des del primer de novembre i fins al darrer dia d’abril- han comportat alguns problemes i dificultats en alguns punts de l’entramat viari, com per exemple el vial d’Encamp o a la carretera de l'Obac. Per ara, més enllà d’algun petit ensurt no consten grans problemes.

 

Les previsions a més llarg termini -més enllà de 24/48 hores la fiabilitat de qualsevol indicació baixa amb escreix- marquen la possibilitat que entre dimecres i dijous torni a haver-hi precipitacions força generalitzades. Vista l’alta afluència de visitants que es preveu els propers dies, i els molts vehicles que haurien de circular per les carreteres, caldrà estar ben atent i parar compte.

 

Comentaris (5)

Trending