Perpinyà i el departament dels Pirineus Orientals entren en fase vermella per la Covid

La mesura s'implanta aquest dimarts amb les limitacions d'aforament després que hi hagi una mitjana de 50 casos cada dia

Un infermer trasllada un respirador a l'hospital de Perpinyà
Un infermer trasllada un respirador a l'hospital de Perpinyà Altaveu

El prefecte dels Pirineus Orientals, Etienne Stoskopf ha anunciat aquest dilluns que el departament entrarà a partir de dimarts en fase vermella per l'augment dels casos de coronavirus. La situació segons Stoskopf és de "elevada vulnerabilitat".  El doctor Hugues Aumaitre, cap del servei de malalties infeccioses de l'hospital de Perpinyà ha dit quen hi ha uns cinquanta casos nous cada dia.

 

A França ja fa una setmana que s'ha iniciat el curs escolar però, pel moment, no s'ha hagut de tancar cap centre dels Pirineus Orientals. A la resta del país hi ha 24 escoles tancades, tres d'elles a la zona de Tolosa.

Entre les noves mesures que s'adoptaran als Pirineus Orientals, cal destacar la prohibició dels actes amb més de 5.000 persones i l'obligació de portar mascareta. Es limitarà l'aforament dels cinemes i dels teatres. No s'ha decidit, però quina normativa s'adoptarà pel pròxim partit de l'USAP del dia 12. El prefecte havia autoritzat inicialment un aforament de 8.000 espectadors. L'equip de Perpinyà s'enfronta al Mont-de-Marsan en partit de la segona jornada de la Pro D2 de rugbi.

 La prefectura ha organitzat aquest dilluns una sessió a Facebook Live perquè els internautes poguessin expressar els seus dubtes i les seves preocupacions a tres metges.

Etiquetes

Comentaris

Trending