El Pavelló Joan Alay culmina el projecte d’albergs provisionals per casos d’emergència

El recinte d’Andorra la Vella se suma a la iniciativa que es va iniciar el 2020 disposa de cinc locals amb una capacitat de 500 llits

Comentaris

El Pavelló Joan Alay podrà acollir unes 100 persones.
El Pavelló Joan Alay podrà acollir unes 100 persones. SFGA

Aquest dimecres, coincidint amb el Dia Internacional de la Protecció Civil s'ha presentat el darrer alberg provisional al Pavelló Joan Alay a Andorra la Vella. Es tanca el projecte que es va iniciar l'any 2020 disposant de cinc albergs provisionals i 500 llits que permetran millorar la resposta en situacions d'emergència. La Protecció Civil és un sistema coordinat de prevenció de riscos i preparació i gestió de les emergències.

El Pavelló Joan Alay podrà acollir unes 100 persones i com sempre, per tal de garantir una bona atenció a les persones reallotjades, inclou espais com la zona de recollida de dades, la d’assistència sanitària, l’espai infantil i la zona de descans, entre altres.

El departament de Protecció Civil s’ha encarregat d’equipar l’espai cedit amb tot el material necessari i ha elaborat un pla d’actuació que permet organitzar la resposta en cas d’haver d’activar l’alberg provisional. Aquest document preveu, a part de l’organització logística de la instal·lació, la identificació dels diferents grups d’actuació implicats en l’operativa i l’organització d’exercicis.

Per la seva banda, el ministeri de Cultura i Esports ha cedit uns espais al Pavelló d’Andorra per emmagatzemar tot el material necessari per al muntatge de l’alberg i posa a disposició de Protecció Civil els efectius operatius dels equipaments esportius pel desplegament d’aquest equipament en cas de necessitat.

Tal i com ha indicat el director del Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, Cristian Pons, la presentació d’aquest alberg provisional s’emmarca dins de les accions de preparació i planificació de la resposta en situacions d’emergència o catàstrofes. Així, es disposa d'albergs provisionals desplegats estratègicament en el territori –pavelló Joan Alay d’Andorra la Vella, Centre Esportiu del Pas de la Casa, Centre Esportiu de Sant Julià de Lòria, Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Ordino i Edifici Pere Caus de Canillo–, amb tot el material necessari i un total de 500 llits.

 

Comentaris

Trending