La neu emblanquina el Nadal andorrà a totes les cotes com a preludi d’un Sant Esteve assolellat

La forta davallada de les temperatures i el vent han protagonitzat una jornada nadalenca que es tanca amb una intensa nevada que durarà part d’aquesta matinada de dissabte

La nevada ha arribat a totes les cotes, i els vehicles han d'anar en compte amb la neu i el glaç a la calçada.
La nevada ha arribat a totes les cotes, i els vehicles han d'anar en compte amb la neu i el glaç a la calçada. Toni Solanelles

La jornada de Nadal, marcada per una forta davallada de les temperatures i un vent de notable vigor en molts moments, es tanca amb una intensa nevada a les cotes més altes que, alhora, ha suposat una de les poques emblanquinades generals de tot el país del què portem d’hivern. De fet, si ha de sortir a la xarxa viària, pari compte i prengui consciència que els equipaments especials (pneumàtics d’hivern o cadenes) són necessaris gairebé arreu.

Només les vies més urbanes de Sant Julià s’han salvat dels equipaments inicialment. Però a poc a poc Mobilitat a estès la fase groga al conjunt del país. Perquè s’espera que poc o molt nevi durant bona part de la matinada. De fet, s’ha decretat la fase negra per passar el Port d’Envalira i s’ha tallat l’accés a França per l’RN-22. Les previsions, per tant, s’han anat complint. I si continua així, és a dir, si les previsions se segueixen materialitzant, aquest Nadal blanc ha de ser preludi d’un Sant Esteve assolellat.

Una imatge de com s'ha 'llevat' la Cortinada aquest matí de Nadal.

Relacionat

Nadal ventat i amb forta caiguda de les temperatures

No només el sol hauria de lluir aquest dissabte sinó que, també, les temperatures hauria d’ascendir lleugerament respecte d’aquest divendres de Nadal. La màxima prevista per aquest dissabte a Andorra la Vella és de sis graus positius, gairebé cinc graus més del que es preveia per aquest Nadal, que tindrà una matinada de transició molt freda cap a Sant Esteve, amb valors amplament negatius a tot el país, superant la desena de graus per sota de zero en diferents punts alts del territori andorrà.

Comentaris

Trending