Naturland tanca definitivament el parc d'animals

Els últims exemplars en marxar han estat els linxs i els llops

El Prat del Conangle.
El Prat del Conangle. NATURLAND

Naturland ha anunciat aquest dijous que el 27 d’agost passat va tancar definitivament el parc d’animals, ja que va traslladar els darrers exemplars que quedaven. En concret, es tracta de quatre llops i tres linxs, que han anat a un centre grec. Actualment els únics animals que hi ha són cavalls i ponis.

L’ecoparc lauredià ha traslladat a nous centres els últims exemplars que quedaven al Prat de Conangle, a la Cota 2000, segons informa la instal·lació aquest dijous en un comunicat. Les darreres espècies en marxar han estat 4 llops i 3 linxs, el 27 d'agost passat, i han anat a un centre grec. Durant el mes de juliol es va fer el trasllat dels ossos a Anglaterra, i al juny van sortir els primers exemplars d'herbívors, que en aquest cas van anar a dos centres catalans.

Des del mes de maig el parc es troba en procés de reconversió de les instal·lacions del parc d'animals, moment en què es va deixar de comercialitzar l'entrada a l'espai. Actualment l'accés per als visitants al Prat del Conangle és lliure, sempre en horari d'obertura del centre (de 10 a 18 hores), si bé per a fer les propostes de lleure i esportives que hi tenen lloc, cal abonar el corresponent preu de l'activitat. Els membres de l'equip que tenien una feina lligada a la cura i manteniment del parc han estat reubicats en altres llocs de treball dins l'organització.

Tres linxs a les instal·lacions de Naturlandia.

Relacionat

Grècia, Anglaterra i una fundació catalana acolliran els animals de Naturlandia

Una trentena d'herbívors, 6 ossos, 4 llops i 3 linxs han estat traslladats en els darrers mesos a diferents centres especialitzats en aquests tipus d'acollida animal. El procés, segons assegura Naturland, s'ha fet “amb respecte màxim pels animals”, amb l'objectiu que fos “el menys traumàtic possible” per ells. A més, i per facilitar la feina dels tècnics veterinaris especialitzats i del personal implicat, el procés s'ha realitzat “amb total discreció”, seguint un “estricte” protocol.

Els edificis i instal·lacions del Prat de Conangle que acollien el parc d'animals, s'estan reconvertint per acollir altres necessitats pròpies del centre d'activitats, lligades a la nova estratègia de l’ecoparc. Actualment els únics animals que hi ha són els cavalls i els ponis del centre eqüestre, així com els animals domèstics de l'espai granja (conills, gallines, llames, cabres, ovelles i porcs).

Comentaris (7)

Trending