Grècia, Anglaterra i una fundació catalana acolliran els animals de Naturlandia

El consell d'administració de Camprabassa ha de ratificar el tancament que ja ha estat decidit per la direcció del parc lauredià i beneïda pel comú

Comentaris

Tres linxs a les instal·lacions de Naturlandia.
Tres linxs a les instal·lacions de Naturlandia. NATURLANDIA

Naturlandia ha confirmat el tancament total del parc d'animals. Els llops aniran a Grècia, els ossos a Anglaterra, i els ungulats (diversos grups de mamífers) a una fundació catalana. El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral ha dit aquest dimecres que "calia posar ordre al parc i dins d'aquest ordre hi ha el parc d'animals. S'està treballant de manera ferma i decidida". El tancament ha de ser ratificat pel consell d'administració de Camprabassa.

Segons Majoral encara no hi ha dates tancades. Pel que fa al trasllat d'animals a altres països ha dit que els tràmits administratius i fronteres pel mig ha frenat una mica el procés. Des de l'oposició de Desperta Laurèdia, la consellera Maria Àngels Aché ha lamentat haver conegut la notícia a través dels mitjans de comunicació i ha recordat que des de la formació "sempre hem promogut el tancament del parc d'animals. No ens agrada que hi hagi animals amb captivitat només per a exhibició turística. Celebrem aquest anunci de tancament".

L'objectiu del comú i de Naturlandia es convertir les instal·lacions en un centre d'activitats de natura i que aportin més valor a la parròquia. La bona acollida aquest hivern de l'esquí de fons, i la celebració del triatló refermen aquesta aposta com ha volgut subratllar Majoral. La previsió de cara a l'estiu és molt bona si la situació sanitària no empitjora en els pròxims mesos.

La inauguració del parc d'animals el mes de juny del 2013, es va presentar per part de l'aleshores cònsol major laurediana, Montse Gil com un intent de desestacionalitzar el turisme i una aposta forta, motor i revulsiu econòmic per a la parròquia i el país. 

Comentaris (3)

Trending