Més controls duaners a partir de la setmana vinent i simplificació del tràmit per pagar l'IGI

El Govern ha aprovat aquest dimecres un reglament per agilitzar la declaració de les compres superiors a 300 euros a fora del Principat amb 'tax free' o de més de 900, hagin deduït o no taxes a l'estranger

Comentaris

Duana del riu Runer.
Duana del riu Runer. Altaveu

A partir de la setmana vinent, s'intensificaran els controls duaners sobre les importacions de particulars. El Govern simplificarà la tramitació de la declaració de l'Impost General Indirecte (IGI) que han de fer els viatgers amb compres superiors a 300 euros a fora del Principat amb 'tax free' per tal que sigui de manera "gairebé automàtica". Així ho ha anunciat aquest dimecres el ministre portaveu, Eric Jover. També hauran de pagar l'IGI els productes superiors a 900 euros encara que no s'hagi fet el 'tax free'.

 

 

Els viatgers s'hauran d'aturar a la duana andorrana, presentar la factura corresponent i efectuar un procés de "no més de dos minuts", segons el ministre per completar la declaració. De tota manera, ha avançat que el procediment no estarà tan automatitzat com a la duana espanyola on només s'ha d'escanejar el tiquet de la compra.

La declaració es podrà fer els set dies de la setmana a qualsevol hora a les duanes, així com també en els horaris d’obertura dels despatxos de correus habilitats”. Així, si un declarant presenta la factura a la duana, l’import podrà ser liquidat en el mateix moment i rebrà la declaració i la liquidació com a comprovant de l’acció.. Els agents duaners rebran instruccions internes i formacions per tal d'ajudar a fer el procés.

Els residents que siguin enxampats sense haver efectuat la declaració seran sancionats, com ja es fa actualment tot i que a partir d'ara s'intensificaran els controls. "D'aquí uns mesos se sabrà saber l'abast del que fins ara estàvem perdent i quanta gent no declarava l'IGI", ha subratllat Jover.
 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending