La matinada d’aquest diumenge el sol tornarà a ser visible a través d’un gran forat al pic d’Arcalís

Aquest fenomen natural extraordinari es produeix cada 7 d'agost a les 7:37 i durant només tres minuts

El sol al forat del pic d'Arcalís.
El sol al forat del pic d'Arcalís.

Aquest diumenge i com cada 7 d’agost, a les 7:37 hores del matí, es produeix un fenomen natural extraordinari. Des d’un punt exacte del mateix pic d'Arcalís, el sol és visible durant tres minuts a través d’un gran forat format entre les pedres de la muntanya. Aquest fenomen natural va ser redescobert per Bonaventura Adellach durant les expedicions nocturnes al Pic d’Arcalís.

El juliol de l'any passat, es va estrenar el nou mirador de Tristaina que corona el pic de Peyreguils que es troba a Arcalís. Li deu el seu nom al conjunt de llacs amb el mateix nom, ja que des d'aquí es poden veure perfectament a vista d'ocell, així com la vall d'Ordino o el Pic d'Arcalís. A més, gràcies a la seva situació geogràfica, també es poden albirar els pics de la vall d'Auzat, a territori francès i la Pica d'Estats al català, entre altres. I per descomptat, gaudir amb tots els sentits d'aquest impressionant espectacle natural.

Aquest mirador té vistes al Pic d'Arcalís i es pot contemplar el fenomen natural del sol a través del gran forat. El mirador, una estructura metàl·lica anul·lar per on poden transitar els visitants, és un gran rellotge solar amb el gnòmon central, de 27 metres de longitud, inclinat a 42,55º, que és la latitud exacta del punt on es troba el mirador segons les seves coordenades geogràfiques.

Etiquetes

Comentaris

Trending