Investigació oberta per intentar aclarir la mort per ofegament en un bidó d’aigua de quatre gatons

Les persones que van trobar els animals dins del recipient han interposat denúncia i també ho farà Laika, mentre que el ministeri d’Agricultura està fent un seguiment del cas i col·laborarà en tot allò que sigui necessari amb la policia

La gata protegint els seus gatons al lloc on van néixer.
La gata protegint els seus gatons al lloc on van néixer.

La policia i el ministeri d’Agricultura estan en coordinats en el marc de la investigació que ja s’ha iniciat per intentar aclarir qui seria l’autor o autors de la mort de quatre gatons que van aparèixer fa pocs dies a l’interior d’un bidó ple d’aigua en un hort de les feixes del roc del Solà, a l’altura de Ciutat de Valls. Els veïns de Príncep Benlloch que van localitzar els gatets han interposat la pertinent denúncia aquest matí de dimecres i Laika també té previst fer-ho. 

Des de l’associació animalist interposarà una denúncia contra persona desconeguda amb l’objectiu que la policia investigui la mort de quatre cadells de gat que veïns de la zona de Príncep Benlloch van recuperar de dins del recipient ple d’aigua. Els veïns, com s’ha dit, que encara estaven avui indignats, esperen que la seva acció policial serveixi, almenys, sinó per aclarir aquestes morts sí per evitar que una sitituació igual o similar torni passar en una altra ocasió

La vicepresidenta de Laika, Sandrine Desruels, ha confirmat la voluntat d’endegar accions malgrat que encara no haurien pogut prendre contacte amb les persones que van trobar els gatons. Desruels ha assegurat que dies abans de la troballa dels gatets morts, responsables de la mateixa organització animalista van dur a terme “una actuació emmarcada en el protocol de gestió de gats de carrer”. Suposadament, amb l’acord de la persona que explotava l’hort, i sabent que altres amants dels felins, com els que acabarien trobant els gatons morts, hi havien instal·lat unes casetes per a d’altres gats ferals, van traslladar la gata i els seus cadells en aquella zona. 

Els gats ofegats dins del bidó.

Relacionat

Gatons ofegats en un bidó d’aigua

La vicepresidenta de Laika ha assegurat que quan van dur a terme l’actuació de gestió feral “la gata estava en perfectes condicions amb els seus petits”. Ara, suposant que els gatons siguin els mateixos -i tot sembla indicar és clar que ho són- “farem una denúncia per la mort dels animals de la manera que s’ha produït, atès que aquesta circumstància està penada per llei”. Justament, això també ho ha recordat el ministre de Medi Ambient i Agricultura, Guillem Casal, que ha recordat que s’està davant d’una “infracció molt greu” i “tipificada al Codi penal”. 

Casal ha explicat que des del moment que es va conèixer el fet, l’àrea responsable d’animals de companyia va iniciar les indagacions escaients per tal de facilitar tota la col·laboració necessària a la policia, que es qui està fent la investigació i és qui “de manera pertinent” ha rebut la denúncia interposada per les persones que van localitzar els gatons morts.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending