Gatons ofegats en un bidó d’aigua

(AMB VÍDEO) Veïns de la zona de Príncep Benlloch d’Andorra la Vella denuncien la troballa de quatre cadells felins ofegats a l’interior d’un recipient en un hort a les feixes que hi ha a tocar del roc del Solà, a l’altura de Ciutat de Valls

Ben fet o mal fet, potser eren les formes de fer d’altres èpoques. Però no pas les del segle XXI. Veïns de la zona de Príncep Benlloch d’Andorra la Vella que tot sovint pugen a la zona de feixes conreades que hi ha al roc del Solà, a l’altura de Ciutat de Valls, posen en coneixement de la troballa de quatre gatons ofegats dins un bidó d’aigua d’un hort de la zona. No assenyalen ningú. Però saben que algun dels hortalans, gaire amics dels gats no són. 

Fa temps que un petit grup de veïns de la zona, algun d’ells antics col·laboradors de l’associació ara ja dissolta Gats i Miau, cuiden gats per aquells horts. Són dues parcel·les en continuïtat. En una d’elles, i amb l’acord del l’hortalà, van construir unes casetes pels gats ferals i de tant en tant pugen a alimentar-los. Se n’ocupen. La colònia hi ha èpoques que va en augment, altres descendeix. Fa un temps ja va aparèixer morta una gata. Ho van lamentar i van estimar-se més no donar-hi més voltes.

Però aquesta vegada ho han trobat excessiu. Consideren que no hi ha dret, que no es pot actuar de la manera que s’ha fet. I és que, a més, el mal tracte animal està tipificat al codi penal. És delicte. Menor, però delicte. Pot suposar en cas de mort -com ha estat aquesta ocasió- una pena de presó de fins a dos anys i una multa de 9.000 euros. I lamenten que ja en altres ocasions no han trobat el suport que esperaven ni de Laika, ni del comú d’Andorra la Vella, ni del ministeri d’Agricultura. Esperen que ara actuïn. “Que no es rentin les mans.” I amb aquesta finalitat exposen la situació malgrat que reconeixen que van treure els gatons ofegats i els van enterrar per allà mateix.

UNS DIES ABANS

Els gatons havien nascut pocs dies abans de ser trobats morts. Ofegats en el bidó d’aigua. De fet, van veure la gata pràcticament parir en un portal de Ciutat de Valls, a tocar de Príncep Benlloch. Durant uns dies la van estar buscant i no hi va haver manera. Encara no saben com va poder ser que l’animal anés arrossegant els seus cadells fins a dur-los a l’hort on la felina ja deuria tenir controlat que hi podia fer estada. Sabia que hi tenia un jaç més o menys acomodat i que hi havia algunes ànimes caritatives que hi portaven, hi porten de fet, menjar.

Però el següent dia, res, ahir mateix, que van veure els cadells, ja els van trobar dins l’aigua. Amb un sentiment de ràbia i alhora d’impotència. D’ira i de dolor. I reclamant que algú pugui aclarir què va passar i, sobretot, que s’adoptin mesures perquè una situació com aquesta, diuen, no torni a succeir. Que no tot s’hi val per molt que no sempre s’hagi de ser amic dels animals. 

Comentaris (13)

Trending