Govern reprendrà el treball per acollir refugiats sirians

El procés s'havia aturat a causa de la pandèmia i es continuarà col·laborant amb la Comunitat de Sant Egidio i el corredor humanitari

Els primers refugiats sirians a la seva arribada a l'aeroport de Barcelona.
Els primers refugiats sirians a la seva arribada a l'aeroport de Barcelona. ARXIU

Amb motiu del Dia Mundial del Refugiat, que se celebra anualment el 20 de juny, el mnisteri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut –juntament amb el ministeri d’Afers Exteriors, la secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana i l’associació Obrim-los Obrim-les– ha organitzat una campanya de sensibilització per seguir donant visibilitat a aquesta qüestió.

Enguany, la cita pren un caire digital a causa de la situació d’emergència sanitària del coronavirus SARS-CoV-2. Tot i això, i com en els anys anteriors, l’objectiu és fomentar la consciència social sobre la situació dels refugiats arreu del món, trencar mites i falses creences. La iniciativa se centra en la difusió del vídeo ‘Per què haurien d’importar-te els refugiats i les refugiades?’, creat per l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats i Refugiades (Acnur).

Els tècnics del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut han traduït el missatge per incloure una veu en off en català, que explica el contingut del vídeo.

 

La situació de crisi sanitària actual, amb la Covid-19, suposa un repte afegit i el Govern no és aliè de l’impacte que això pot implicar per a les persones refugiades. És en aquest marc, que l’Executiu reprendrà el treball, aturat precisament per la pandèmia mundial, per acollir refugiats del conflicte militar a Síria, gràcies a l’acord signat amb la Comunitat de Sant’Egidio per a la creació del corredor humanitari. Es destaca que el treball amb aquesta entitat segueix actiu. A més, des del Govern es manté contacte amb Acnur. Alhora, a través del Servei d’Atenció a Persones Refugiades del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut se segueix amb la tasca de seguiment dels refugiats que ja són a Andorra.

dia mundial refugiat
 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending