Vuit dies més de restriccions en bars i restaurants

El Govern decideix allargar una setmana més les mesures que finalitzaven aquest diumenge i la setmana vinent es concretaran els ajuts al lloguer als negocis afectats per les limitacions

Una barra precintada.
Una barra precintada. Toni Solanelles

El Govern ha decidit prolongar el tancament dels bars vuit dies més . El primer termini acabava aquest diumenge. Així, només es mantindran els que tinguin serveis de menjar per emportar. Amb relació als restaurants, continuaran obrint entre les 12 i les 16 hores i entre les 19 hores i la mitjanit i serà obligatori dur a terme un registre individual dels clients per part dels propietaris. La limitació de cinc persones per taula continua vigent. L'objectiu de la prolongació és ajudar a continuar baixant la taxa de reproducció

El cap de Govern, Xavier Espot ha comparegut aquest divendres per anunciar la prolongació de les mesures que es van aprovar el passat dia 7. Ha avançat que dilluns s'aprovarà un decret específic per als sectors més afectats per aquestes mesures: bars, locals d’oci nocturn, parcs infantils interiors i agències de viatges; un total de més de 700 establiments.

L'administració calcula que poden sol·licitar els ajuts uns 580 bars i cafeteries, un 212 parcs infantils i agències de viatges i sis pubs i discoteques

En un primer càlcul, el Govern preveu que poden sol·licitar els ajuts uns 580 bars i cafeteries, un 212 parcs infantils i agències de viatges i sis pubs i discoteques. L'ajut serà mitjançant el pagament d'una part del preu del lloguer i variarà en funció del grau de restricció del sector. Els negocis afectats es poden acollir als ERTO i als crèdits tous que tenen els mateixos requisits que fins ara i que són principalment no tenir deutes amb l'administració. Els deutes producte de la crisi derivada de la situació sanitària no haurien de computar. 

Les subvencions al lloguer -les forquilles es perfilaran els propers dies- seran retroactives i comptaran a partir de l'1 d'octubre per a l'oci nocturn i el 8 d'octure per als bars i tindran un topall màxim de 2.000 euros mensuals. En tot cas, els ajuts es donaran en funció de la pèrdua ocasionada i del tipus d'autorització que tingui cada negoci i les limitacions que hagi imposat l'administració en relació amb l'activitat econòmica concreta.

Espot ha manifestat que a les pròximes hores es publicarà el nou decret de pròrroga. Es mantenen les mesures als establiments comercials amb la distància de seguretat obligatòria i, per tant, l’aforament, a un client per cada quatre metres quadrats. L'aforament dels locals està limitat a una persona cada quatre metres quadrats i als gimnasos continuen anul·lades les activitats dirigides a excepció de les que comptin amb protocols específics i s'obliga al port de la mascareta mentre es practiqui qualsevol activitat individual.

Els entrenaments esportius s'haura de fer amb mascareta

Quant als actes culturals i esportius es manté l'aforament del 30% i només es poden celebrar aquells esdeveniments que tinguin protocols específics. En matèria esportiva, no es permet organitzar cap tipus de competició ni esdeveniment, ni dins ni fora del país, ni participar-hi, excepte que el ministeri de Salut ho autoritzi. Es declara la fase 2 regulada al Pla de la pràctica esportiva federada en relació amb la situació sanitària del país i, en aquest sentit, els entrenaments esportius s’han de dur a terme amb mascareta.”

Finalment, Espot ha manifestst que la setmana vinent s'avançaran les mesures de cara a la temporada d'hivern quant a quotes de temporers, tests als sectors més exposats i als turistes. "Aquesta pandèmia s'afronta dia a dia amb tots els escenaris sobre la taula", ha afegit.

Relacionat

El decret de restriccions als restaurants fixa l’horari de servei a taula i no de tancament

Etiquetes

Cadires i taules apilades en una granja de Sant Julià aquest dissabte.

Relacionat

Estupefacció als bars per la pròrroga del tancament

Comentaris (6)

Trending