Govern inverteix 4,8 milions d'euros més per protegir la Portalada

Jover afirma que s'estan duent a terme els tràmits necessaris per recuperar les despeses derivades de les intervencions en aquesta zona

La zona de la Portalada afectada per l'esllavissada.
La zona de la Portalada afectada per l'esllavissada. Altaveu

El consell de ministres ha aprovat l’adjudicació dels treballs de protecció enfront la caiguda de blocs rocosos a la zona de la Portalada, a la CG-1. Una obra que s’ha licitat per concurs nacional ordinari i procediment obert i que recaurà a la UTE Unitas – Inaccés. 

Entre les tasques a efectuar a la zona més destacables, hi ha l’execució d’un peu per estabilitzar per gravetat la part submergida del mur de sosteniment de la carretera, la realització d’ancoratges definitius a la part superior, l’estabilització amb una escullera del talús de la zona nord i la construcció d’un mur pantalla al límit de la carretera, d’entre 5 i 9 metres 

L’import total previst dels treballs és de 4.832.323,77 euros. El consell de ministres, en la sessió d’aquest dimecres, també ha aprovat els controls de qualitat dels treballs a l’empresa Pirineu Inspecció i Control, per un import de 86.852,04. El termini d’execució és de 12 mesos i, tal com ha explicat el ministre Portaveu, Eric Jover, “les obres no implicaran el tall de la circulació a la zona”. També ha recordat que des que va produir-se l’esllavissada a la zona, es manté un dispositiu d’emergència que analitza els moviments rocosos i vetlla per la seguretat dels vehicles que hi transiten, i que s’intensifica en funció de les previsions de perillositat.

Jover ha recordat que, paral·lelament, el Govern està duent a terme els tràmits necessaris per rescabalar les despeses derivades de les intervencions en aquesta zona, a tocar de la carretera CG1, que va patir un gran despreniment de blocs rocosos el 10 d’agost de l’any passat. El ministre ha comentat que encara no s'ha acabat de determinar qui té la responsabilitat, però una vegada es confirmi, el Govern reclamarà la quantitat total que ha abonat per dur a terme els treballs de contenció. Ha assegurat que en cap cas el Govern és responsable.

Treballs a la carretera de la Peguera

El Govern també ha aprovat la licitació de la reconstrucció i estabilització de la calçada de la CS 131, la carretera de la Peguera. La via secundària és de titularitat comunal però el seu manteniment depèn del Govern. La carretera va quedar tallada per unes esquerdes que van aparèixer a la calçada i que, posteriorment i causa de la pluja, van acabar provocant una esllavissada on va baixar part del talús, acompanyat de pedres, terra i vegetació. Posteriorment es va habilitar el pas alternatiu controlat per un semàfor però restringit a veïns, vehicles lleugers i entre les 6 del matí i les 11 de la nit.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending