El govern francès preveu una temporada en blanc per a les estacions

Es descarta l'obertura dels remuntadors mecànics el pròxim dia 1 i el secretari d'Estat de Turisme diu que és pràcticament impossible que es posin en marxa durant el mes de febrer

Remuntadors tancats en una estació francesa.
Remuntadors tancats en una estació francesa. Altaveu

Els remuntadors mecànics de les estacions d'esquí de França no obriran l'1 de febrer i el sector s'orienta cap a una temporada en blanc segons ha anunciat aquest dimecres, el secretari d'Estat de turisme, Jean-Baptiste Lemoyne després d'un consell de defensa sobre la situació de la pandèmia, "Una obertura durant el mes de febrer està pràcticament descartada", ha afegit. 

Una mica abans, durant una videoconferència, havia reunit els actors del sector, que esperaven aquesta reobertura "per garantir la supervivència de l'ecosistema de muntanya" i "limitar l'impacte social" en una indústria del turisme de muntanya que representa entre 250.000 i 400.000 llocs de treball directes i indirectes.

El primer ministre Jean Castex rebrà els seus representants en els propers dies per "enllestir les mesures de suport econòmic" que permetran reforçar el suport a les empreses afectades per aquest tancament perllongat, ha anunciat Lemoyne. "Els canons de neu no funcionaran, els canons de compensació han de ser-hi", ha dit el secretari d'Estat de Turisme.

La manca de remuntadors mecànics ha fet que  les taxes d’ocupació de les estacions d’esquí no passin del 20 o el 30% com a màxim, “contra un 95% habitualment durant les vacances de Nadal que marquen l'inici de la temporada. Les estacions fan, durant el mes de febrer, el 35% de la seva recaptació, tenint en compte que hi ha les vacances de Carnaval a França. Queda el dubte sobre si es continuarà prohibint als francesos anar a esquiar a l'estranger i en aquest cas a Andorra.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.