Govern contempla dos escenaris per donar visibilitat a l’esport davant el coronavirus

La titular del ministeri de Cultura i Esports, Silvia Riva ha destacat que canviaran els protocols, si escau, per preservar que l’esport base pugui continuar amb els entrenaments encara que la competició s’aturi

La ministra de Cultura i Esports, Silvia Riva
La ministra de Cultura i Esports, Silvia Riva SFGA / C.Esteve

La ministra de Cultura i Esports, Silvia Riva ha declarat aquest dimarts que el Govern d’Andorra contempla dos escenaris per poder donar la millor resposta possible al món de l’esport davant la pandèmia de coronavirus. El primer contempla noves formes per donar visibilitat a les competicions quan no estigui permès el públic als esdeveniments i el segon, per a un escenari amb una situació més relaxada, protocols sanitaris per controlar l’aforament i evitar la propagació del virus.

Respecte a la demanda que va realitzar el BC Morabanc Andorra per permetre 600 persones al pavelló durant els partits d’Eurocup -quan sigui possible-, la ministra ha avançat que el protocol està preparat amb aquesta xifra en qüestió i que s’aplicarà amb el vistiplau de Salut quan la situació epidemiològica ho permeti.

Pel que fa a l’esport de base, Riva ha destacat que molts dels practicants estan en edat escolar i, per tant, han pogut iniciar els entrenaments d’una manera segura gràcies al cribratge a la comunitat educativa, encara que la situació actual podria comportar canvis en la planificació per reduir la taxa de reproducció del virus. “Canviarem protocols, conjuntament amb les federacions, per preservar que l’esport base pugui continuar amb els entrenaments encara que la competició s’aturi”, ha conclòs.

Comentaris

Trending