GosSOS demana als comuns que no s’apliqui la taxa de tinença als cans adoptats de la gossera

Els responsables de l’entitat consideren fonamental estimular l’acollida d’animals i creuen que la mesura seria “una bona manera de fer-ho”

Gossos a la gossera.
Gossos a la gossera.

Els responsables de GosSOS han fet una petició formal als comuns del Principat que tenen la intenció d’implementar la taxa sobre la tinença de quissos per tal que s’eximeixi del pagament als propietaris que adoptin un animal de la gossera oficial d’Andorra. La demanda s’ha dut a terme perquè els gestors de les instal·lacions consideren “indispensable estimular l’adopció”.

Des de l’entitat animalista han destacat que un procés d’adopció comporta el pagament d’uns preus marcats pel ministeri de Medi Ambient i Sostenibilitat d’entre 49 i 121 euros, en funció del tipus de gos. En aquest sentit, han alertat que el pagament d’una taxa, sumada als imports establerts, podria disminuir l’interès dels ciutadans per acollir una mascota.

Els gestors de l’entitat esperen tenir una resposta per part dels comuns que satisfaci la seva demanda, tenint en compte que, en la reunió que van mantenir el passat 13 de setembre, els cònsols de les quatre corporacions “van tindre una bona disposició per escoltar mesures que milloressin la situació dels quissos a Andorra”. A més, GosSOS ha recordat que hi ha una vintena de cans en adopció a les instal·lacions.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending