França deixa a l'aire que els seus ciutadans puguin venir de vacances a Andorra

El primer ministre Édouard Philippe diu que les faran al seu país el juliol i a l'agost i anuncia un pla per reactivar el turisme interior de 18.000 milions d'euros

El primer ministre francès, Édouard Philippe durant la compareixença d'aquest dijous.
El primer ministre francès, Édouard Philippe durant la compareixença d'aquest dijous. GOUVERNEMENT.FR

"Els francesos podran anar-se'n de vacances per França al juliol i agost", ha assegurat el primer ministre Édouard Philippe, però, ha matisat la possibilitat de "restriccions molt localitzades" en funció de l'evolució de la pandèmia de coronavirus. El mandatari ha comunicat que els francesos "poden fer les seves reserves" i ha subratllat que "els actors del turisme i la indústria hotelera es comprometen a garantir el reemborsament complet en el cas que l'evolució de la pandèmia no permeti el trasllat de vacances.

Philippe ha reiterat que les vacances "es faran a l'Hexàgon" que és el sobrenom que rep França per la forma aproximada que li dona les seves fronteres continentals.No ha entrat en més precisions

El primer ministre ha anunciat aquest dijous un pla "sense precedents" de 18.000 milions d'euros per rescatar el turisme, enfonsat per la pandèmia de la Covid-19. "El que colpeja a l'turisme òbviament colpeja el cor de França", ha dit Philippe, que ha subratllat la importància de reactivar un sector que genera gairebé el 8% de l'PIB de país i dona feina a uns dos milions de persones.

El pla inclou 1.300 milions d'euros en inversions públiques directes, així com préstecs garantits pel govern i l'ampliació de l'accés a un "fons de solidaritat", ha detallat el cap de govern. França va rebre prop de 90 milions de turistes estrangers l'any passat, segons Philippe, però amb l'arribada del coronavirus, el 95% dels hotels de el país es troben tancats des de mitjans de març.

França va començar a aixecar gradualment les mesures de confinament dilluns després de gairebé dos mesos de quarantena. Molts francesos han pogut tornar als seus treballs, però els restaurants, cafès, bars, hotels i principals museus segueixen tancats. "No hi ha molta certesa sobre el tema donat el que no sabem sobre l'evolució de virus, però hem de fixar un rumb i obrir horitzons", ha apuntat Philippe.

Els cafès i restaurants de les regions franceses catalogades en "verd", és a dir on el virus no circula activament, podrien obrir les seves portes a partir del 2 de juny, sempre que no es registri un repunt de cas.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending